Kymmenen vuoden profiilikuvat

Oli ihan pakko ottaa osaa Lauran Facebook-kuvahaasteeseen. Minäkin olen siis ollut jo kymmenen vuotta naamakirjassa, huh miten aika rientää. Muistan vielä, kun opiskelin tuolloin Taideteollisessa korkeakoulussa visuaalista journalismia ja eräs ryhmässäni ollut poika mainitsi uudesta jännittävästä yhteisöpalvelusta. Heti kotiin päästyäni kirjauduin Facebookiin ja kavereiksi sain vain Taikin ryhmäläisiä. Kukaan oikeista ystävistäni ei vielä tuolloin ollut Facebookissa. Palvelu on edelleen oleellinen osa arkeani. En mitenkään voisi olla sieltä pois, sillä monet työasiatkin hoituvat Facen kautta.

No mutta, niihin profiilikuviin…

07-08

07: Minusta tuo kuva minusta opiskeluhaalarissani, mahtavassa kielipoliisi-hihamerkissä pitelemässä fennistien Raamattua eli Isoa suomen kielioppia oli aika mahtava. Se oli varmasti pitkään profiilikuvani. Todellisuudessa käytin haalaria koko yliopistossa vietettyjen vuosien (7 vuotta) aikana ehkä pari kertaa. En oikein sopinut opiskelijaporukoihin: sain pari ihanaa opiskelukaveria, joiden kanssa jätimme riennot väliin. En ollut juuri koskaan viikonloppuisin Helsingissä vaan aina Harjavallassa.

08: Tämä oli ensimmäisiä blogissani julkaisemia kuvia. Minulla oli muovinen ponnaripidennys hiuksissa. Tuo kaftaani on muuten vieläkin tallella!

09-10

09: Meillä oli kotitilallani (vanhassa suulissa) isot fiftaribileet, jotka olivat kyllä ikimuistoiset. Kaikki olivat pukeutuneet aivan viimeisen päälle ja kaiken kruunasi ystäväni, joka ajoi poikaystävineen paikalle ihan mielettömällä 50-luvun autolla, jonka ympärillä kaikki poseerasivat. Tuo kuva on muistaakseni sellaiselta hetkeltä, jolloin vasta testasin omaa asuani bileitä varten. Muistan kyllä ne bileet varmasti koko elämäni!

10: Apua, tämä kuva on venemessuilta, joilla olimme Erikan kanssa messutyttöinä. Langollamme, joka on vesijettiyrittäjä ja -kisaaja, oli siellä piste ja me tarjoilimme sponsorin, Rockstarin energiajuomia. Olimme ihan vimosen päälle pukeutuneita ja pojat ottivat meistä kuvia, voi että! 😀

11-12

11: Mites toi tukka? On muuten aika ihanan värinen, nyt kun oikein katson. Olin juuri tullut kampaajalta, missä ihana, silloinen vakkarikampaajani Samu taikoi minulle pidennysteni väriset hiukset. Vitsi miten ihana mansikkainen sävy, pitäisikö joskus vielä…? Vielä tuolloin pystyin käyttämään ripsipidennyksiä, ne olivat kyllä superkätevät.

12: Vanha kunnon peiliselfie Carrie-tukan kanssa. Tein nuo kiharat sellaisella ikivanhalla laineraudalla (kreppirauta, joka tekee hiukan loivempaa kiharaa). Sillä tulee muuten aika hauska kampaus, pitäisi ehkä kokeilla taas joskus. Nyt kun kikkarapermis on vielä superajankohtainen!

13-14

13: Aaah, kuva maailman ihanimmasta paikasta eli Santorinilta. Meillä oli kaunis pikkuhotelli syrjäisellä paikalla vuoren rinteellä ja uima-altailta oli upea maisema merelle.

14: Tämä on minusta yksi parhaimmista asukuvista, jonka olen julkaissut blogissani. Jaakko otti sen minusta jossain pohjoishelsinkiläisellä teollisuusalueella. Pääosassa olivat Weekdayn farkut, jotka olin saanut. Hiuksissa oli punainen sävy.

15-16

15. Oih, vuosi jonka olin yli puoliksi raskaana. Otin tämän kuvan itsestäni makuuhuoneessamme. Samalla alakerrassa tehtiin kylppäriremonttia. Jaakko ihmetteli töistä käsin, kuka kuvan on ottanut ja vitsailin, että remppamies käväisi ottamassa. Ihanaa, että on tällainen muisto viimeisistä ajoista raskaana. Olo oli varmaankin karsea, mutta kuva on aika ihana.

16. Fun fact: tämä kuva on otettu lähes tasan vuosi sitten, 12. toukokuuta! Aika räikeä ero noiden kirsikankukkien ja tämän päivän loskaraesateen välillä! Huh huh, tänään oikeasti itkin, kun taistelin vaunuja autoon järkyttävässä loskamyrskyssä. Missä helvetissä ne kirsikankukat ovat!!???

17: Nykyinen profiilikuvani on itse asiassa otettu viime vuoden puolella. Täytyy ottaa uusi kuva to do -listalle!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.