Tekemistä lapsiperheelle: Koiramäen Pajutalli

Yritin lauantaina kehittää meille epätoivoisesti jotain kivaa viikonlopputekemistä: oli ihana ilma eikä viitsisi nysvätä kotonakaan. Minusta on ihana viedä tyttöä kokemaan ja näkemään välillä jotain ihan uutta ja googlailin, mitä pääkaupunkiseudulla olisi meille tarjota. Hakusanalla kotieläintila löytyi ihan uusi tuttavuus: Koiramäen Pajutalli ja Google Maps näytti, että meiltä olisi tuusulalaistilalle vain varttitunnin matka. Sanoin tytölle autossa, että nyt lähdemme katsomaan possuja ja pupuja ja oli aika liikuttavaa, kun takapenkiltä kuului koko matkan ajan repeatilla ”pottuja, pupuja, pottuja, pupuja…”.

Ihan ex tempore -matka, mutta harvinaisen onnistunut sellaisen. Suosittelen lämpimästi käymään tässä kesällä! Aukioloajat ovat todella järkevät: tila on auki tiistaista perjantaihin kello 11-19 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10-18.

koiramäen16

Koiramäen pajutalli on siis pienehkö pihapiiri Tuusulanväylän varrella. Tilalla on päärakennus, jossa toimii pieni kahvila ihanine tikkunekkuvalikoimineen ja koko taloa ympäröivä sisustusliike, joka myy herttaista, maalaisromanttista sisustustavaraa. Pihalla taas on pikkuruinen talo tilan parille minipossulle ja kolmelle kanille. Sivurakennuksista löytyy myös pajutuotemyymälää ja leikkimökkiä ja pihapiirissä on myös muun muassa hauska Peikkometsä, missä on nähtävää perheen pikkuisille.

koiramäen koiramäen2 koiramäen3 koiramäen4

Lintu oli tehnyt pesän päärakennuksen ikkunan päälle.

koiramäen5

Sisustusmyymälässä riitti ihmettelemistä, sillä se kattaa koko päärakennuksen ullakkoa myöten. Tavaraa siis riittää!

koiramäen6 koiramäen7 koiramäen8 koiramäen9

Kahvilassa on myynnissä ihania vanhanajan herkkuja.

koiramäen10 koiramäen11 koiramäen12 koiramäen13 koiramäen14

Minulla on etsinnässä tarjotinpöytä ja tämä sisustusmyymälän ullakolta löytynyt oli aika täydellinen, mutta jäi vielä toistaiseksi kauppaan.

koiramäen15

Pihalla on myynnissä erilaisia pajutuotteita.

koiramäen17 koiramäen18 koiramäen19 koiramäen21

Pihaan pajusta ja muusta rekvisiitasta rakennettu Peikkometsä oli aika mieletön keksintö. Se todisti, ettei lasten viihtymisen takaamiseen tarvita mitään ihmeellisyyksiä. Peikkometsässä sai heitellä käpyjä pajukoreihin ja puhallella saippuakuplia pajusta rakennetuilla tikuilla.

koiramäenpajutalli koiramäenpajutalli1

Kanilassakin oli panostettu sisustukseen 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.