2 x kesäjuhlan tarjoiluvinkki

Meidän viikonloppuisissa tupareissa tarjoiluna toimi hodaribuffet ja täytyi tulla kertomaan aiheesta ihan erikseen. Minulla on tapana kehittää melkoinen stressi ennen juhlia, mutta nyt selvisin ilman sen suurempia sydämentykytyksiä. Aloitin paikkojen laittamista ja kuuraamista hyvissä ajoin ennen bileitä ja myös tarjoilujen helppous esti stressireaktiot.

Hodaribuffan tarjoilut on helppo valmistaa jo edellisenä päivänä ja ihan perussinapit ja -ketsupit voi tarjoilla kauniisti vanhoista hillopurkeista, mikä tekee buffasta näyttävän.

 

Kannattaa muuten kehitellä ihan ennakkoluulottomasti täytteitä hodareille. Tein esimerkiksi tomaatti-korianterisalsaa, jonka meksikolainen maku sopi yllättävän hyvin hodareihin.

Jaakko grillasi pihagrillissä soijanakkeja ja tavallisia nakkeja ja muina täytteinä oli esimerkiksi chili- ja valkosipulimajoneesia ja ihan perushodaritäytteitä kuten kurkkusalaattia ja kuivattua sipulia. Esimerkiksi chilimajoneesin kanssa menin puoliksi helpomman kautta: ostin valmismajoneesin, johon sekoittelin chilikastiketta, tuoretta chiliä ja ketsuppia.

Täytyy myös kehaista noita Pågenin Subs-leipiä, joita Jaakko älysi ostaa. Olemme hodarien ystävinä muutamia kertoja joutuneet pähkäilemään, mihin leipiin hodareita tekisi, koska usein ne valmiit perushodarisämpylät ovat ihan kaameaa pullaa. Noissa Subseissa on täysjyvää ja ovat ehdottomasti parempi vaihtoehto hodaribuffaan kuin sellaiset höttöpullat.

Hodareiden kanssa tarjolla oli coleslaw’ta, jonka voi ja joka suorastaan kannattaa tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan. Lisäksi pöydässä oli suuuperhyvä ja paljon kehuja saanut perunasalaatti, jonka reseptin bongasin Pippurista. Helppo, mutta perinteisestä poikkeava, kaunis ja aivan älyttömän hyvä perunasalaatti!! Kannattaa ehdottomasti kokkailla uusista perunoista kesällä.

3 Comment

  1. Hodaribuffa on todella hyvä tarjoiluidea juhliin. Meillä se aina kelpaa kaikille, ja sämpylöitä saa myös gluteenittomana 🙂
    http://westendmum.fi

  2. Tämähän tuli kuin tilauksesta! Omat tuparit nurkan takana…Kiitos siis huikeasta ideasta! Ja aivan ihana sisustus ja koti muuten teillä! 🙂

    1. Oii mahtavaa, että sait inspistä 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.