Mulla on niin ihanat hiukset (plus pari vinkkiä)

Olen jo aika pitkään ollut sitä mieltä, että oma, luonnollinen hiusvärini onkin itse asiassa just hyvä enkä haluaisi feikata päätäni sen kummemmin värjäyksillä. Nyt oma värini on kasvanut jo pitkälle ja sillä mennään. Viimeisen parin viikon ajan olen ihastellut hiuksiani peilistä useaan otteeseen, sillä pitkän tauon jälkeen kävin taas vähän freesaamassa kellertynyttä väriä.

Uuden tukkani takana on tietysti taas monille tuttu Saxcé-kampaamon Johanna, joka pisti kuontaloni uuteen uskoon blogiyhteistyön merkeissä. Yhtään kampaamokertaa Johannalla en vaihtaisi pois, siinä vasta todellinen luottokampaaja ♥

Luulin suurimman osan elämästäni, että luonnollinen hiusvärini on perussuomalainen maantienharmaa, mutta olenkin saanut kuulla ammattilaisilta, ettei se sellainen olekaan. Väri on ruskea ja esimerkiksi selvästi tummempi kuin Erika-siskoni luonnollinen hiusväri. Kiikutin Johannalle inspiskuviksi Gigi Hadidin tukkakuvia, koska haaveilin maantietukasta, joka on itse asiassa nyt kovastikin muotia, kiitos juurikin Gigin ja muiden it-tyttöjen. Johanna nauroi, että meidän pitäisi Erikan kanssa vaihtaa hiuksia, koska Erika värjää tyveään tummemmaksi ja minä taas haluaisin koko pään Erikan maantievärillä.

Koska olen päättänyt, että luonnollinen värini saa kelvata, hiuksiani ei lähdetty vaalentamaan tyvestä Gigin tyyliin, vaan pituuksien vaaleat kohdat sävytettiin kylmemmiksi, koska punapigmenttinen tukkani alkaa ajan myötä helposti vaihtaa väriä. Sekaan tuotiin myös vähän vaaleampaa raitaa raikastamaan kokonaisuutta. Esimerkiksi ihan etuhiuksiin tuotiin raitoja, jotka alkoivat vähän ylempää, jolloin kasvot saavat vähän enemmän valoa.

Nyt hiusteni sävy on oikeasti t ä y d e l l i n e n ja yritän ylläpitää sitä parhaani mukaan. Kun tyvi on värjäämätön, ei ole tyvikasvuongelmia, mikä on aika vapauttavaa ja helppoa. Ainoa ongelmani on nimenomaan vaalean sävyn kellastuminen ja punertaminen, mutta Johanna kehotti käyttämään siihen kunnon violettia hopeasampoota. Kehotus tuli yllätyksenä, jotenkin en ole ollenkaan tajunnut, että raidoistakin voi taittaa keltaisuutta hopeasampoilla, joita kuvittelin vain blondien käyttävän.

Jos kaipaat luottokampaajaa Helsingistä, kehotan sydämestäni harkitsemaan Johannaa. Hän on huippuammattilainen, joka kuuntelee asiakkaan toivomuksia, ei tasoita omin päin kymmentä senttiä ja tekee supertarkkaa ja laadukasta työtä. Plus Saxcé on tosi ihana, pieni ja symppis kampaamo Punavuoren sydämessä. Varaa aika täältä ja muista valkata Johanna. 

Saxce

Tarkk’ampujankatu 20
00150 Helsinki
040 187 8987

Täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä  löydät aikaisempia Johannan minulle tekemiä värjäyksiä.

PS. Vinkki esimerkiksi kotiäideille: Johannalle voi saada nopeastikin ajan, jos voi ottaa aamuajan – ilta-ajat ovat tietysti niitä kaikkein suosituimpia. Saxcessa on kuulemma usein myös lapsia äitiensä kanssa, joten rohkeasti skidit mukaan ja tukka kuntoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
KUVAT: ERIKA NAAKKA / NUDE

4 Comment

  1. Pystyn kyllä ymmärtämään logiikkasi, mutta silti huvitti koko postauksen ajan, miten voi samaan aikaan puhua oman luonnollisen värin säilyttämisestä ja silti ottaa kampaajalla muita värejä päähänsä 🙂 Hyvältä toki näyttää!

    1. Hmm, en ehkä ihan ymmärrä huvitustasi. Haluan ehdottomasti säilyttää oman hiusvärini niin pitkälle kuin olen sitä kasvattanut ja näin tehtiinkin. Eteen tuli pari raitaa, mutta muuten omaan väriin ei koskettu.

      1. Lukaisin uudestaan postauksen ja en ehkä tajunnut korostaa sitä, että pituuksissa on siis vanhaa väriä, joka kellertyy ja sitä siis sävytellään vastaamaan tyveä, jossa siis värjäämätön, oma hius 🙂 Pyrkimys siis kasvattaa mahdollisimman pitkälle omaa väriä, mutta vielä tuota värjättyä latvaa on jäljellä 🙂

  2. Aa, aivan! Itsellä huomio kiinnittyi siihen raidoittamiseen enkä osannut ajatella sitä aiemmin värjätyn hiuksen ”naamiointina” 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.