Kesän reissut

Matkailu kaikessa muodossaan on minun elämäni suola. On ihanaa, kun on jotain mitä odottaa. Myös kotimaanmatkailu on alkanut kiinnostaa lapsen myötä. On ihanaa näyttää tytölle uusia paikkoja ja mitä isommaksi hän tulee, sitä kivempaa on kiertää yhdessä erilaisia paikkoja – Suomessakin. Omassa lapsuudessani parasta oli nimenomaan matkailu. Kiersimme asuntoautolla Suomea ja Eurooppaa ja talvisin lensimme Kanarialle. Suomessa tuli koettua kaikki perinteiset lasten kohteet Muumimaailmasta Puuhamaahan, ulkomailla Pariisin Disneyland ja Legolandia. Sellaisia elämyksiä haluan antaa omalle lapsellenikin. Tänä kesänä suunnitelmissa ovat ainakin nämä kohteet:

♥ Mikkeli ♥

Mikkeliin suuntaamme jo tulevana viikonloppuna Johannan ja miehensä luokse. Käymme katsastamassa ravihumua (minä en raveista perusta sitten yhtään, mutta tämä kuuluu Jaakon suunnitelmiin) ja sunnuntaina suuntaamme Asuntomessuille. Emme ole päättäneet, koska lähdemme Mikkelistä kotimatkalle ja se onkin kesässä parasta – kun voi haahuilla ympäriinsä ilman sen kummempia suunnitelmia. Kaikki vinkit lapsiperheiden must-kohteista Mikkelin seudulla otetaan vastaan, vaikka meillä onkin Mikkeli-natiiveja matkassa mukana.

♥ Naantali ♥

En ole käynyt Naantalissa sitten viimekertaisen Muumimaailma-reissun, josta on reilu 20 vuotta aikaa. Olisi ihana tutkailla kaupunkia muutenkin kuin vain Muumimaailman osalta. Luulen, että tyttö viihtyy teemapuistossa hyvin, sillä hän on on pienestä asti tykännyt Muumi-hahmoista. Mitä muuta Naantalissa kannattaa tehdä?

♥ Tallinna ♥

Meidän oli tarkoitus lähteä kiertämään Viroa vähän pidemmän kaavan mukaan, mutta suunnitelmat heittivät häränpyllyä useaan otteeseen. Ensin olimme lähdössä perinteiselle Kreikan-reissulle kesälomalla, sitten päätimmekin lähteä vasta syksyllä ja lähteä sen sijaan Tallinnaan ja Pärnuun. Sitten Kreikka-kuume kasvoikin sellaisiin mittasuhteisiin, että päätimmekin lähteä jo lomallamme ja luulen, että tässä tapauksessa Pärnu jää nyt väliin. Paikkaa kehutaan kuitenkin kovasti ja sinne olisi joskus ihana päästä. Ehkä ensin kesänä? Yksi yö Tallinnassa tai edes päiväristeily on kyllä pakko toteuttaa. Haluan käydä uudella ruokatorilla ja muutenkin fiilistellä kiinnostavaa kaupunkia.

♥ Rodos ♥

Ah, kesän kohokohta. Meistä tuli kertaheitolla Kreikka-faneja, kun kävimme siellä ensikertaa viitisen vuotta sitten. Pitkän vatuloinnin seurauksena päätimme siis lähteä Kreikkaan jo nyt kesälomalla – tätä päätöstä avitti myös se, että tajusin vasta viimeisenä työpäivänäni että lomani onkin viikon pidempi kuin olen koko ajan luullut. Niinpä kalenterista vapautui yksi kokonainen viikko, jolle ei ollut mitään suunnitelmia. Ja niinpä siihen tuli Rodoksen-matka. Onnistun stressaantumaan jopa lomareissusuunnittelusta, sillä täydellistä hotellia on niin vaikea löytää. Monet ulkomaanmatkat ovat tehneet minusta todella hotellinirson ja yritän aina löytää sitä täydellistä, jonka pitää olla yhtä aikaa suht edullinen, kuitenkin vähintään neljä tähteä, rannalla tai ainakin lähellä rantaa, lähellä keskustaa ja mieluiten merinäköala huoneesta. Kohteen pitäisi tietysti olla myös kiinnostava.  Mieluiten suosisin pieniä ja sympaattisia paikallisia hotelleja, mutta aika usein päädymme kuitenkin johonkin isompaan kompleksiin – kuten nyt. Mutta plussaa merinäköalallisesta huoneesta, sijainnista rannalla ja maksuttomasta aamujoogasta! Kohde on tällä kertaa Faliraki ja Rodos, missä emme ole käyneet! Ihanaa, että vielä ihan loman lopuksi on reissu, jota todellakin voi odottaa innolla.

1 Comment

  1. Heh, Mikkeliä lukuunottamatta samat suunnitelmat. Tosin Rodokselle menemme vasta syyskuun alussa. Tallinna ja Naantali tuli jo koettua, tosin Naantalissa käymme joka kesä ja talvisinkin, sillä anopilla on asunto ja kesämökki siellä. Naantalissa suosittelen Amandiksen vohveleita, Nutella-versio on herrrrkullinen. Kirkon läheltä löytyy loistava leikkipuisto, joka meidän kaksivuotiaalle on täysin riittävä viihdyke. Muumimaailma jätettiin tänä kesänä vielä väliin.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.