Sinä, kaksi vuotta

Sinä synnyit kaksi vuotta sitten.

Sinä olit ihmeellinen pieni vauva, pyöräytit äidin elämän niin kovasti ympäri, että se heilahtelee edelleen. Olit hauraudessasi pelottavakin. Äidistä tuntui välillä vaikealta kestää sitä, miten avuton ja alkeellinen olit.

Se pieni vauva on enää muisto. Nyt sinä olet sinä: omilla ajatuksilla, persoonalla, tahdolla, jopa muistoilla varustettu topakka kaksivuotias. Sinä todella tiedät, mitä tahdot ja osaat ilmaista sen.

Minä toivoin salaa, että perisit edes pienen pisaran isäsi rauhallisuudesta ja kärsivällisyydestä, mutta tuntuu siltä, että olet täsmälleen äitisi veroinen tuittupää. Välillä pelottaa, kun mietin, kuinka vielä joskus kaksi oikukasta päätä puskee yhteen.

Mutta et sinä tietenkään ole pelkästään itsepäinen. Sinä olet huumorintajuinen, vitsikäs, nauravainen, puhelias, dramaattinen, kärsimätön, laulavainen, hupsu ja iloinen. Sinä olet kohteliaskin: muistat aina sanoa kiitos, kun ojennan lautasen ja kiität vielä monta kertaa – niin kauan, kun minä jaksan sanoa ole hyvä.

Utelias ja helposti innostuvakin sinä olet. Sinä rakastat koiria, hevosia, autoja, junia, lentokoneita, kaivinkoneita, leikkipuistoja, trampoliineja ja piirtämistä. Sinulle pitää lukea satuja monta kertaa päivässä.

Sinä olet hirveän herkkä, vähän ujo, harkitsevainen ja varovainen. Mutta vauhdikas, villikin, kun tunnet olosi turvalliseksi. Isäsi mielestäsi sinä olet tomera, musikaalinen ja teknisesti lahjakas (taitavampi käyttämään iPhonea kuin äitisi, kuulemma).

Erityisesti sinä olet empaattinen, sen huomasi hoitajasikin heti ensimmäisten hoitopäivien jälkeen. Joskus kun äitiä itkettää, sinä tulet silittämään ja halaamaan. Sinä olet ihana ja niin kaunis.

Kun sinä synnyit, minäkin synnyin kuin uudestaan. Elämään tuli silloin perspektiivi ja syvyys. Tuli pohjaton pelko, mutta myös ennenkokematon rakkaus.

Nyt, kun sinä olet kaksivuotias, minäkin olen kaksivuotias äiti. Minulla on vielä yhtä paljon opittavaa kuin sinullakin. Sinä opetat minua joka päivä. Minä odotan kaikkia niitä seikkailuja, joita meillä on edessämme. Sinulla ja minulla.

  

7 Comment

  1. Niin kaunis kirjoitus ❤️ Paljon onnea 2-vuotiaalle ja äidille!

  2. Kaunista! ❤ Aivan ihanasti kirjoitettu!

  3. Onnea 2- vuotiaalle♡ Ihanasti olit kirjoittanut, kauniita kuvia!

  4. Voi miten ihana kirjoitus! Kyllä tällä kahden pienen pojan äidillä tuli kunnon itku. Onnea ihanalle tytölle ja äidille ❤️

  5. Upea <3

  6. Ihanasti kirjotettu!! Veti ihan jopa herkäks

  7. Johanna says: Vastaa

    Ihana teksti, sai toisen 2-vuotiaan äidin kyyneliin :’)

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.