Perhosmekossa perhoslaaksossa

Yksi Rodos-reissumme kiinnostavimmista jutuista oli vierailu Valley of the Butterflies -laaksossa. Kyseessä on siis vehreä laakso keskellä muuten kuivaa ja karua Rodosta. Solisevien purojen ja vesiputousten täyttämässä laaksossa asustaa miljoonia perhosia. Ainakin meidän vierailumme aikaan suurin osa oleili puiden runkoja vasten ja muutamat yksittäiset punaiset perhoset lentelivät laiskasti laaksossa. Jos kaikki perhoset olisivat lennähtäneet ilmaan samaan aikaan, koko laakso olisi ollut aivan täynnä siipiään levitteleviä perhosia.

Rodoksella kävijän kannattaa ilman muuta vierailla perhoslaaksossa, niin ainutlaatuisesta paikasta on kyse. Meille reissu tuli vähän turhan kalliiksi, sillä menimme sinne Falirakista laiskuuttamme taksilla, joka jäi odottamaan meitä vierailumme ajaksi. Kannattaa siis ehkä tsekkailla laaksoon vieviä ryhmämatkoja, jos taksihinta hirvittää.

Monet ovat muuten toivoneet yleistä postausta kaksivuotiaan kanssa matkustamisesta ja etenkin lentämisestä, joten sellainen on tulossa vielä tällä viikolla!

Mummo sattui löytämään juuri ennen matkaamme tytölle kauniin perhosmekon ja otimme sen mukaan matkaan, vaikken edes tiennyt perhoslaakson olemassa olosta ennen kuin saavuimme Rodokselle. Tämä oli siis ilman muuta puettava tytölle päälle, kun matkasimme laaksoon.

Perhosia oli hirveän vaikea kuvata, mutta nuo raidalliset mustat ovat siis kaikki perhosia. Ne ovat puissa oleskellessaan mustia ja punainen väri tulee esiin, kun ne lähtevät lentoon.

Laaksossa saattaa nähdä muitakin asukkeja…

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.