Pysy terveenä, ota maitohappobakteeri!

 

Kaupallinen yhteistyö: Orion Fiilus

Maitohappobakteerit, probiootit, nuo toisinaan kiukuttelevan vatsani pelastus. Tabletit, joita ilman en kuunaan lähtisi ulkomaanmatkalle. Saatan olla pahasti myöhäisherännäinen, mutta tajusin vasta tämän Orion Fiiluksen kanssa tehdyn yhteistyön tiimoilta, että maitohappobakteereista voi löytyä apu myös flunssan estämiseen! Nämä hyvät bakteerit siis kiinnityvät suoliston pintaan ja palauttavat sinne bakteeritasapainon. Suolistolla taas on suurempi vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme ja vastustuskykyyn kuin monet tietävätkään. Minulta tämä tuppaa monesti unohtumaan.

En millään haluaisi sanoa ääneen, että meidän pieni ja itse asiassa koko perheemme on välttynyt tätä syksynä kaikilta mahdollisilta taudeilta, täiltä ja kihomadoilta, koska pelkään, että varsinkin ellen muista koputtaa puuta, taudit ja loiset iskevät, kun erehdyn kehumaan sairastelemattomuuttamme. Mutta näin on ja sitä on päivähoidossa asti ihmetelty. Uskon, että flunssattomuuteen syynä ovat lapsen mullassa möyrimisen lisäksi myös maitohappobakteerit, joita pikkuinen napsii joka päivä. Pääsimme nimittäin kokeilemaan uusia maitohappobakteerituotteita, kun Orion toi apteekkeihin elokuun alussa uuden Fiilus-maitohappobakteerisarjan.

Kaikenlaiset mahdolliset taudinestäjät ovat erityisen tervetulleita lomien, matkojen ja tärkeiden työprojektien aikaan, kun ajatuskin flunssasta ahdistaa. Itse ole säikähtänyt nyt lokakuussa jokaista aivastusta, sillä nyt olisi oikeasti maailman huonoin hetki sairastaa. Usein työt nimittäin odottavat sen aikaa, kun sairastaa, mutta kokonaisen kirjan deadline ei veny. Tällä hetkellä tilanne on siis se, että vaikka olisin missä kuolemantaudissa, kirjoittaisin kirjaa. Lisäksi olen lähdössä viikon kuluttua kahdellekin eri reissulle, joilla ei parane olla kipeänä. Siksi olen kauhulla kuunnellut tiedotuksia flunssapöistä ja vatsataudeista. Etenkin päivähoidossa olevat lapset ja heidän perheensä ovat alttiina kaikille mahdollisille pöpöille.


Tämän maitohappobakteeritietoiskun jälkeen täytyy ottaa tabletit tehokäyttöön etenkin tulevia matkoja ajatellen. Olen itse sairastellut usein ulkomailla ja nuo kokemukset eivät ole mitenkään mieltä ylentäviä. Siksi alan aina ennen reissuja pelätä sairastumista ja teen kaikkeni, että perhe säilyisi terveenä. Tässä tarkoituksessa maitohappobakteerit ovat jatkossa isossa osassa.

Orion Fiiluksia on helppo antaa kaksivuotiaalle, sillä hän kyllä muistaa niitä itsekin vaatia. Kaikenlaiset hyvän omatunnon namit ovatkin tervetulleita, sillä lapsen riemu on suuri, kun tiedossa on pastinni. Xylitol-pastillin saa ruoan jälkeen, fluoritabletin iltaisin ja välissä yhden maitohappobakteeripastillin. Pastilleja tarjoillaan vähän väliä ja sekös on ihanaa! Hänelle on myös hyvin tärkeää saada itse avata purkit. Sitten hän sanoo tärkeänä ”yksi vain”, ottaa kuuliaisesti yhden pastillin ja sulkee purkin.

Sanomattakin selvää, että lapsi syö Orion Fiilus -sarjan makeutettuja Arkeen-tabletteja, joita löytyy mansikanmakuisena ja persikka-vadelmanmakuisena. Fiilus Arkeen Neutraali -kapselit puolestaan ovat meidän aikuisten mieleen, sillä ne ovat makeuttamattomia ja ne voi sekoittaa esimerkiksi ruokaan tai juomaan. Arkeen-tabletit ja kapselit eivät sisällä mitään eläinperäistä.

Lapsiperheelle loistavia ovat myös  Fiilus Napero + D3 -tipat. Pimenneet päivät kun tietävät D-vitamiinilisäpakkoa ihan jokaiselle.  Fiilus Napero annostellaan näppärästi tippoina ja koska maku on neutraali, tipat voi sujauttaa vaikkapa mehuun, äidinmaitoon tai ruokaan. Naperot ovat muuten täysin laktoosittomia, maidottomia ja gluteenittomia.

Sarjaan kuuluu vielä Fiilus Vahva -kapselit, jotka sisältävät erityisen korkean annoksen maitohappobakteereita. Tässä tapauksessa yksi tabletti sisältää peräti 10 miljardia kappaletta probiooteista tutkituinta eli Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria. Arkeen-tabletit taas sisältävät miljardi elävää kylmäkuivattua Lactobacillus r. GG -maitohappobakteeria ja miljardi elävää kylmäkuivattua Bifidobacterium lactis -bifidobakteeria.

Kuuluvatko maitohappobakteerit teidän muiden päivittäiseen käyttöön?


4 Comment

  1. Maitohappobakteerit kuuluvat jokaiseen päivään. Olen huomannut, että kun syön niitä säännöllisesti niin sairastelee oikeasti paljon vähemmän. Selviän pienellä nuhalla ja yhdellä kurkkukipu-päivällä, kun ennen saatoin olla kaksikin viikkoa tosi kipeänä esim. keuhkoputkentulehduksessa.
    Yritän aina löytää purnukan tarjouksesta ja siltikin hinta välillä vähän kirpaisee, mutta olen todennut hyödyn niin merkittäväksi että ostos todellakin kannattaa. Vatsakin toimii.

  2. Mahtavaa, että teilläkin on löydetty maitohappobakteerit! Vakuutuin jo raskausaikana vannoutuneeksi käyttäjäksi (olen terveydenhuoltoalalla tutkijana). Meillä esikoinen oli päiväkodissa kolme vuotta ennenkuin sai ensimmäisen vatsatautinsa nelivuotiaana. Toivoa siis on ☺️ Estävät myös korvatulehduskierrettä ja auttavat allergioissa, koliikissa ja atopiassa. Ei nämäkään ole tieten vastaus kaikkeen ja aina..

  3. Kyllä ovat kuuluneet myös meidän perheen päivittäiseen käyttöön jo usean vuoden ajan. Sairastelua on mielestäni vähemmän ja tosiaan flunssat ovat olleet lievempiä ja lyhytkestoisempia.

  4. Itse olen syönyt maitohappoja vain ulkomaan matkojen ja antibioottikuurien aikana. Nytkin niitä löytyy kyllä kaapista.voisikin ottaa tavaksi napata sekä itselle että muksulle yksi muiden vitamiinien ohessa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.