”Man cave”

Meidän kodin vierashuonetta on hirveän vaikea kuvata, sillä siellä on aika pimeää ja luolamaisuutta korostavat vielä tummat seinät. Valovoimaisella objektiivilla keskipäivällä kuvatut otokset ovat nekin aika rakeisia, mutta isken ne nyt kuitenkin tähän. Mukana on nimittäin joitakin ihania uusia yksityiskohtia kuten tuo Ragamufin tuoliryijy, Tigerista kipaisemani pinkit kynttilät ja pikkuisen supersöpöt Mini Rodini -sortsit.

Virallisesti huone on siis vierashuone, mutta käytännössä ihan täysin man cave, peliluola. Täällä Jaakko polkee kuntopyöräänsä, jota sattuneesta syystä ei nyt kuitenkaan esitellä tässä kotipostauksessa. Pyöräilyn ohella hän pelaa Xboxilla sotapelejään. Nauroimme kollegoiden kanssa juuri eilen jotain vanhaa sanontaa, jonka mukaan sohvassa on aviomiehen mentävä kuoppa. Ei muuten meidän sohvassa. Siinä on ihan vain uupuneen vaimon mentävä kuoppa. Minä vahtaan Netflixiä silloin, kun Jaakko hikoilee kuntopyöränsä päällä. Koskahan sitä itsekin innostuisi siitä pyöränrumiluksesta…

Välissä lempparidetaljini pienen huoneesta.

11 Comment

 1. Man cave-kuva ilman miehen käyttämää kuntopyörää? Tulee vain mieleen naisten määräysvalta sisustusasioissa…

  1. Nyt en ihan hoksannut, mitä tarkoitit? Oliko siis väärin että siirsin kuntopyörän pois ottaessani sisustusaiheisia kuvia? 😀

   1. Itse asiassa mä mietin ihan samaa, että olisi se kuntopyöräkin mahtunut näihin kuviin tuomaan sitä arjen realismia 🙂 Samalla tavalla kuin sohvalla pomppiva lapsikin, jolta on pehmolelu pudonnut lattialle! Ehkä se man cave -fiilis ei nimittäin ihan välity pinkeistä kynttilöistä ja vaaleanpunaisesta flamingosta 😉 Mutta toki tarkoitus oli varmasti keskittyä kuvaamaan niitä huoneen hyviä puolia sinun näkökulmastasi!

    1. Siis otsikko on lainausmerkeissä 😀 ei tähän huoneeseen ole missään nimessä yritettykään saada mitään man cave -fiilistä. Ja esimerkiksi vaaleanpunainen sohva on meidän yhdessä valkkaama. Musta on hassua, että usein joku on näennäisen naisellisesta sisustuksesta jotenkin huolissaan, että miestä on nyt aivan poljettu. Flamingo sen sijaan on lapsenhuoneessa, kuten kuvatekstissä lukee. Mä voin teksteissä tuoda esiin sitä arkirealismia, mutta en kyllä kotikuvissa. Niitä kuntopyörärumiluksia ja muita ”pakollisia” harmonisen kodin pilaajia näkee jokainen varmasti ihan tarpeeksi omissa kodeissaan.

 2. Ei ole väärin eikä oikein. Hassu näkökulma, että väärinkö? Voiko kommentoida oman mielipiteensä ilman, että reaktio on, että teinkö väärin? Pitääkö olla samaa mieltä, että voidaan olla onnellisia? Ovatko kuvat ja kommentointi sitä varten, että ollaan samaa mieltä? Vai pitääkö vain kehua, että iiks, ihania kuvia, tuollaisen haluan itsekin, sydänsydänsydän?

  Voi kotonaan tehdä mitä haluaa, mutta kyllä kuvat nuorten perheiden kodeista ovat kovasti nuorten naisten näköisiä. Kai niissä miehiäkin asuu, jossain?

  Mielestäni myös käsite ”harmonisen kodin pilaaja” on outo. Oikeasti.

  1. Totta kai voi kommentoida oman mielipiteensä, en vain siis oikein ymmärtänyt aiempaa kommenttiasi. Mä olen tosi eri mieltä sun kanssa siitä että kodit on naisten näköisiä. Ainakin mun lähipiirissä parit suunnittelee yhdessä kotinsa, meilläkin isommista hankinnoista keskustellaan aina yhdessä. Jaakkoa vain ei sisustus kiinnosta sen enempää, joten hän on tyytyväinen, että mä näperrän yksityiskohdat. Ja siis kuntopyörä on kyllä todellakin mielestäni sen kotikokonaisuuden pilaaja, joka on hartaudella suunniteltu 😀

 3. Ihanan tunnelmallinen sisustus ja upeaa värien käyttöä! Piristävä tuulahdus niin monien vaaleiden ja valkoisten sisustusten vastapainoksi 🙂

 4. Ei mulle oo siis hetkeäkään tullut sellainen olo, et joku oli ”suljettu ulos” mistään! Koko ajatus lähti pikemminkin varmaan siitä, et oon alkanut kaipaamaan vähemmän kaunisteltua kuvaa blogimaailmaan. Toisaalta en mäkään nauti mistään paskaisen arjen inhorealistisista kuvista, joten kai mä toivon, et joku osaisi kuvata kauniisti niitä kuntopyöriä, tietokonetuoleja ja paperipinoja 😀

  1. Ymmärrän! Totta kai saa kaivata todellisempia kuvia, monet muutkin kaipaa. Monet taas just haluaa ehkä paeta sitä omaa arjen kaaostaan inspiroitumaan niistä kaunistelluista kuvista. Apua ois kyllä hauska haaste, että saisko kivan kuvan kuntopyörästä 😀

 5. Iso-S 😊 says: Vastaa

  Mä siis ymmärsin että tässä oli kuvattu VIERAShuoneen sisustusta, vaikka huoneen käyttötarkoitus olikin muuttunut. Tuskin huonetta olisi ihan näin sisustettu, mikäli se olisi alun perin suunniteltu peliluolaksi. Ja toisaalta, kun kuvataan vierashuonetta, niin on varmaan ihan ok siirtää syrjemmälle elementit, jotka eivät vierashuoneeseen kuulu, vaikka ovatkin sinne syystä tai toisesta päätyneet.
  Vähän sama jos tossa olis pyykkiteline pyykkeineen päivineen keskellä lattiaa seisomassa, vain siksi että vierashuoneeksi sisustettu huone on käytännön syistä muuttunut myös pyykinhuoltotilaksi. 😊

  1. Jep just tää! Jos meillä olisi kuntohuone, niin varmasti siitä voisin ottaa kuvia sellaisenaan 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.