Vihdoinkin suloinen tauluseinä lapselle!

Kaupallinen yhteistyö Desenion kanssa, sisältää alekoodin!

Rakastan tauluseiniä! Ihastelen aina taidolla koottuja kollaaseja, keräilen inspiraatiokuvia Pinterestiin ja haaveilen. Tauluseinän toteuttaminen on sitten vähän eri juttu.

Kun Desenio halusi lähteä yhteistyöhön kanssani, päätin että nyt se viimein toteutuu: lapsenhuoneen tauluseinä. Olen shoppaillut kyseisessä julistekaupassa aiemminkin ja huomannut, että ostoksia on siellä helppo tehdä. Toimitus on aina tosi nopea ja tietyn kokoisia, värisiä ja aiheisia tauluja on helppo hakea. Kategorioista löytyy muun muassa lasten taulut ja luontoaiheiset taulut.

Sivustolla on lukuisia inspiraatiokuvia: toisiinsa sopivia taulupareja, asiakkaiden tyylinäytteitä ja valmiita tauluseinäasetelmia. Valmiiden mallien joukosta minäkin valkkasin meille sopivan ja aloin suunnitella.

Perfektionismiin taupuvainen mieleni oli vähän pulassa suunnitteluvaiheessa: en ollut millään osata päätää kollaasiin sopivia tauluja. Päätöstä piti sulatella ihan yön yli: mistä tauluista lapsi itse tykkäisi? Mitä värisävyjä valitsisin? Millaista tyyliä ensinkään haen ja mitkä kuvat sopivat yhteen? Mitkä kuvat sopivat isoon tauluun ja mitkä pieneen?

Jos teilläkin on toteuttamatta ikuisuusprojekti nimeltä tauluseinä tai haluat muuten vain kivoja julisteita kotiin, kannattaa hyödyntää alekoodi Desenion verkkokauppaan: koodilla irenenaakka saat 25 prosentin alennuksen julisteista (ei koske handpicked- tai yhteistyöjulisteista eikä kehyksiä). Koodi on voimassa vain tänään ja huomisen, joten ole nopsa!

Lopulta päädyin näihin kuuteen julisteeseen. Isoimmaksi tauluksi päätyi hauska kirahvikuva, koska eläimiä piti olla! Kollaasissa on myös vähän taivasteemaa: kolmessa kuvassa näkyy pilviä. Halusin myös pari pientä simppelimpää kuvaa tasapainottamaan kokonaisuutta ja siksi valkkasin tuon kuvan silmistä sekä yhden tekstijulisteen.

Desenion sivuilla on loistavat ohjeet tauluseinän rakentamiseksi, mutta tässä vielä omat vinkkini:

♥ Päätä aivan ensimmäiseksi, mihin asetelmaan aiot taulut ripustaa. Ala sitten suunnitella, mitä tauluja kollaasiisi valikoituu.

♥ Valitse (väri)teema ja kerää siihen sopivia kuvia. Valitse muutama simppeli juliste tasapainottamaan kokonaisuutta. Tauluseinästä voi tulla sekava, jos kaikissa kuvissa on hirveästi elämää.

♥ Mieti, haluatko kaikille tauluille samanlaiset kehykset. Tietyntyyliseen kollaasiin sopivat tiukasti samanlaiset kehykset mutta boheemimpaa tyyliä luodaksesi lisää kollaasiin erilaisia kehyselementtejä. Meidän kollaasissa on kullanvärisiä kehyksiä (Desenion omia), mutta myös yhden mustat kehykset ja kaksi pientä julistetta on kiinnitetty kultaisella teipillä (Deseniosta).

♥ Lisää seinälle myös jotakin muita elementtejä kuin tauluja. Meidän tauluseinään kuuluvat myös seinävalaisin ja peili. Myös esimerkiksi tyhjät, koristeelliset kehykset näyttävät kivoilta tauluseinällä.

 

Tykkäsitkö? Hyödynnä alekoodi irenenaakka 

7 Comment

 1. WOW! Aivan mielettömän kaunis lopputulos. 🙂

  Aivan eri maailmasta kuin mun oma, mutta jotenkin ihastuin tähänkin. <3 Mä tein aika värittömän: https://www.idealista.fi/bebeaulait/2015/08/intiaanikesa-sisustusjulisteilla/

 2. Aivan ihana kirahvi! Lasta meillä ei ole, mutta ehkä sen saisi sopimaan sisustukseen 😀 Ihailen itsekin tauluseiniä mutta vuokrakotiin en ole sellaista viitsinyt koota. Ehkä vielä joskus omaan kotiin.

 3. Ihana tuo maalisävy seinässä😍😍mikä se on?

  1. Se on Tikkurilan Neito 🙂

 4. Tykkään todella paljon tuosta kokonaisuudesta! Niin väreistä, kuvista kuin asetelmastakin. Itsellä on projektina koota matkoilta vuosien varrelta kerätyt julisteet ja postikortit kollaasiksi seinälle. Ajattelin käyttää ripustus kiskoa ja vaijeria, että sitä voi myös myöhemmin helpommin muokata. Ehkä sen tänä vuonna saisin toteutettua.

 5. Todella hieno! Ja kiva idea myös nuo julisteet teipillä kiinnnitettynä seinälle tuolla taulujen seassa!
  Mikä muuten on tuo ihana matto?

  1. Se on Zara Homesta kylppärin matto 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.