Napostele terveellisemmin!

 

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan Koulunäkki

Meillä on syöty näkkäriä niin kauan kuin muistan. Lapsuudenkodin kaapissa oli aina Vaasan ruskea Maukas-paketti ja isä rouskutteli aina iltaisia näkkileipää sohvalla. Keittoruokien kanssa oli aina tarjolla näkkäriä. Koulussa oli aina näkkäriä ruoan kanssa, onko niin vieläkin?

Näkkäripaketti aina kaapissa -tapa on seurannut minua näihin päiviin asti. Se on tietysti sellaisenaankin hyvää (rouskuttamista ei malta lopettaa, kun sen on aloittanut!) ja hyvä kuidun lähde päivään. Se on mainio myös hätävararuokana ja epäterveellisten herkkujen korvikkeena. Näkkädi uppoaa lapsellekin aina, vaikka muuten ruoka ei oikein maittaisikaan. Koulunäkki on loistava välipala esimerkiksi autoon rouskutettavaksi. Nauratti, kun tämän yhteistyön kuvia ottaessani olin antamassa lapselle kuitenkin paahtoleipää, aamu kun oli, ja lapsi sanoikin tiukasti: ei sitä leipää, vaan näkkädiä. Siitä olisi saanut autenttisen mainosvideon 😀

Olen parantumaton iltanapostelija ja olen joutunut keksimään mitä mielikuvituksellisempia keinoja napostella terveellisemmin. Kaikki keinot paahdetuista pavuista ja pakastetuista viinirypeleistä on siis kokeiltu. Tuttua on niin ikään näkkärin dippailu (sipsien sijaan!), mistä päästäänkin postauksen kuviin. Tein nimittäin pari aivan ässää sörsseliä näkkäreiden kanssa dippailtaviksi tai päälle ladottaviksi. Lopuksi vielä ihana välipalavinkki sushin makuja rakastavalle:

 

Tomaatti-korianterisalsa

Tätä tehdään meidän perheessä varmaan kiloittain vuodessa. Aivan älyttömän koukuttavaa! Ja koska tämä pitää kauhoa suuhun mieluiten jollain muulla kuin lusikalla, niin näkkäri on siihen loistava ja maukas väline. Tykästyin tämän kanssa etenkin Vaasan uutuuteen, Koulunäkki Taikinajuuri -näkkäriin.

Sekoita:

tomaattia

korianteria

punasipulia

valkosipulia

chiliä

limen mehua

suolaa ja mustapippuria

Katkaraputäyte

Tämä on toinen suosikkimme ja tähän tuleekin paljon samoja ainesosia kuin äskeiseen.

Sekoita:

katkarapuja

creme fraichea

punasipulia

korianteria

chiliä

limen mehua

suolaa ja mustapippuria

(kookossokeria)

Sushinäkkäri

Lopuksi vielä älyhyvä, sushinmakuinen leipä, joka on superhelppo tehdä ihan vain välipalaksi, mutta toisaalta tätä voi hyvin käyttää vaikka sormisyötävänä bileissä tai alkupalana dinnerillä. Vie muuten mennessään akuuteimman sushinhimon ja on sushia terveellisempää ja kuitupitoisempaa!

Koulunäkkiä, jonka päälle:

tuoretta lohta

wasabi-tuorejuustoa

(säilyke)inkivääriä

ruohosipulia

seesaminsiemeniä

Parhaat näkkärinsyöntitavat, vinkit ja reseptit ovat tervetulleita kommenttiboksiin!

Käy lukemassa lisää huikeita näkkärivinkkejä ja -tarinoita muista blogeista:

Si Modan rapea kasvislounas

Salamatkustajan islantilainen koulupäivä

Malenamin näkkärirakkaus

 

3 Comment

  1. Löytyy vieläkin koulusta! Paras on varmaan se tunnetuin: juuston ja kurkun kera 🙂

  2. Kyllä, juusto ja kurkku! Aa että.

  3. Et sä ole parantumaton napostelija. Et vaan syö tarpeeksi. Ota selvää ja ”paranet” taianomaisesti (esim. Patrik Borg). Onnea matkaan.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.