Supersöpö DIY-lipasto lastenhuoneeseen

Meidän uusi lipasto vilahtikin jo Instagramissa ja eilisessä postauksessa ja IG:n kautta on tullut jo muutamia kyselyitä, että mistä näitä oikein saa. Tämä on siis roikkunut minulla Pinterest-kansiossa jo iät ja ajat, mutta olen vain odottanut, että hyvä, tuunattava lipasto tulisi vastaan 2nd handina. Tammikuussa bongasin eräältä Facebook-kirppikseltä (kuulun about kaikkiin Suomen Face-kirppiksiin) sopivan lipaston eli hyvänkokoisen, käsittelemättömän ja muutenkin passelin. Tuo oli muuten tärkeää, että laatikot olisivat tarpeeksi pieniä, jotta yhdessä laatikossa olisi vain yksi vedin. Kelailin, että nuo eläimet eivät välttämättä näyttäisi niin kivoilta jos olisivat pareittain aina yhdessä laatikossa.

Seuraava etappi, sävyn valinta: mietin ensin mintunvihreää, mutta tulin siihen tulokseen että lapsenhuone kaipaa vähän värivaihtelua. En tykkää, että värit ovat liian harmoniassa, varsinkaan lapsenhuoneessa. Niinpä päädyin keltaiseen. Valkkasin ensin liian pliisun keltaisen Tikkurilan listalta, sillä olin ylivarovainen. Opin nimittäin seinämaaleja valkatessani, että jos haluan hempeän vaaleanpunaiset seinät, värilapussa saa olla todella murrettu sävy, sillä isolla seinäpinta-alalla pinkki on helposti tosi äklö, jos se on yhtään liian puhtaan vaaleanpunainen. Lapsenhuoneessa on seinillä Tikkurilan Neito, joka näyttää lapulla suorastaan harmaalta, mutta seinillä kyllä ihan tarpeeksi pinkiltä. Tämä hissuttelu ei siis ihan toiminut huonekalumaalin valinnassa, joten jouduin uudestaan ostoksille ensimmäisen maalipinnan sutimisen jälkeen. Seuraava ostos oli nappi: Tikkurilan Samppanja. Tätä vielä pari kerrosta väärän maalivalinnan päälle ja lipasto oli vetimiä vaille valmis.

Sitten figuuriostoksille. Mietin, että tähän tarkoitukseen on ihan turha ostaa uutta muoviroinaa ja tiesin ihan tarkkaan, mistä saan täsmälleen haluamani eläinhahmot: Malmilla sijaitsevalta Huonekalujen kirppikseltä! Jolla on aika harhaanjohtava nimi, sillä putiikki on lattiasta kattoon täynnä 2nd hand -leluja. Huonekalujakin on myynnissä, mutta kyllä tämä on ehdottomasti ensisijaisesti lelukirppis. Sen pitäjällä on aina jokin kiinnostava tarina kerrottavanaan asiakkailleen. Täältä sopivat eläinfiguurit oli helppo löytää, sillä kaikki eri lajit on lajiteltu omiin paikkoihinsa. Norsuosastolta etsin siis projektiini sopivan norsun, kirahviosastolta kirahvin ja niin edelleen. Hintaa noilla oli puolitoista euroa per kipale.

Seuraavaksi maalasimme hahmot kultaspraylla. Kannattaa katsoa, että spray on sellaista kuin haluaa: mattakultaa jos sellaista kaipaa tai kiiltävää, jos sen kokee kivemmaksi. Meidän hahmot maalattiin kiiltävällä maalilla. Sitten tarvittiinkin Jaakon pora-apuja. Olen aika käsi asioissa, joissa tarvitaan porakonetta tai muita työkaluja. Esimerkki: kutsuin jakoavainta kerran mutterimeisseliksi (jouduin kysymään Jaakolta äsken tätä tarinaa varten, mikä se on, millä muttereita pyöritetään = jakoavain). Jaakko siis kiinnitti eläinvetimet pulteilla ja ruuveilla lipastoon.

DIY-lipastomme on vielä vähän vaiheessa, sillä nuo keskikokoiset eläimet pyörivät ympäri ja ovat muutenkin vähän huterat plus Jaakko kiinnitti leijonanpennun lipastoon pylly edellä, enkä tykkää siitä yhtään. Vähän siis vielä fiksailemme taideteostamme, mutta halusin esitellä tämän nyt tässä vaiheessa.

Kyselkää, jos kaipaatte ruuvi- ja pulttiaiheista lisätietoa proggiksesta, niin pyydän Jaakon vastailemaan!

Ennen 

Jälkeen

3 Comment

  1. Onko eläinten pinta ihan kuiva ja kova? Kun itse häihimme sprayjasin noin sata muovieläintä kultaiseksi, niiden pinta jäi ihan tahmeaksi 😕 eläimet toimivat koristeina häissä mutta jatkoelämää niille ei löytynyt vaikka miten oli kivoja sisustusideoita..

    1. Joo tästä pitikin sanoa, mutta tajusin itsekin vasta myöhemmin ettei aika tosiaan auta tuohon ongelmaan! Eli meilläkin osa tahmeita, mutta osa ei! Nyt täytyy selvittää mikä aiheuttaa tuon tahmaisuuden: millaisia eläimiä pitää hankkia ettei pinta jää tahmeaksi. Eli osa eläimistä menee vaihtoon.

  2. Kerro sitten jos keksit vastauksen tähän! Olisi kiva väsätä jotain meidänkin neidin tulevaan huoneeseen 😊

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.