Mattohullun uusin löytö

Minulle on iskenyt kummallinen mattohulluus ja meillä onkin mattoja enemmän kuin tarvittaisiin. Onneksi turhia saa aina hyvin eteenpäin perheen sisällä ja saa niitä myytyäkin.

Selailen Ebayn ja Etsyn vintage-mattovalikoimaa välillä ihan maanisena. Erityisen ihastunut olen boucherouite-mattoihin, eli marokkolaisiin räsymattoihin, jotka ovat selvästi edullisempia kuin esimerkiksi villaiset beni ourain -matot, jotka nekin ovat upeita. Viimeisin matto-ostokseni on kaunis turkkilainen vintage-matto Etsystä. Ebayssa ja Etsyssä on muuten tosi hyviä mattokauppoja, kannattaa tsekkailla niitä, jos uniikit vintage-matot kiinnostavat. Monet kaupoista operoivat EU-maasta käsin, mutta jotkut matoista tulevat suoraan Marokosta, Turkista tai muualta EU:n ulkopuolelta, jolloin kannattaa muistaa tullimaksut, jotka tulevat hinnan päälle. Tuo meidän uusin on sellaisesta putiikista kuin World of Rugs.

Turkkilaisuutuus oli tarkoitus laittaa ruokapöydän alle, mutta sen sävyt sopivatkin niin täydellisesti lapsen huoneeseen, että asettelin sen sittenkin sinne. Pienen Pariisin-tuliaismaton siirsin yläkerran aulaan.

 

2 Comment

  1. Moi! Olen etsinyt juuri tällaisia mattoja! Siis tuolla kuviolla/tyylillä. Värillä ei niin väliä. Pinkki/fuksia/turkoosi. Juuri tuollainen olisi ihana. Harmittelen vaan että kun budjetti liikkuu siinä 100-200€ ja mattoja olisi jenkeissä mutta tullimaksut ja verot sitten vielä saattaa olla 50-70€. Suomesta en ole löytänyt mistään.

  2. Sulla on niin hyvä värisilmä, ihailen. Muistan itse aina värit väärin, kun pääsen kotiin ei ne sovikkaan yhteen minkään kanssa. Esim. valkoisessakin on niin monia sävyjä, onneksi värikkyys on nyt enempi muodissa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.