Ihonhoitotuotteet, joista en luovu

Ei varmaan ole mitenkään yllättävää, että kauneustoimittajan kaapit pursuilevat erilaisia purkkeja ja purnukoita. Tykkään testata erilaisia tuotteita ja olen loputtoman utelias ja kiinnostunut uutuuksista ja niiden lupauksista. Monenmonituisia hoitoja ja tuotteita testanneena tiedän myös, että ihonhoitorutiineillani on todellakin väliä. Olen myös vähän omassa kosmetiikkakuplassani: yllätyn aina, kuinka vähän ihan tavalliset kosmetiikankäyttäjät tietävät ihonhoitotuotteiden tehoaineista siihen nähden, kuinka huolissaan monet kuitenkin ihonsa kunnosta ovat. Tiettyjen ainesosien teho on kiistatonta, joten kannattaa oikeasti ottaa selvää oman ihon tarpeista ja siitä, mitkä aineet ja tuotteet voisivat ratkaista kulloisenkin ihopulman.

Uusia tuotteita tulee markkinoille jatkuvalla syötöllä ja kehitys kehittyy tietysti kosmetiikankin osalta valtavasti koko ajan. Siksi minullakaan ei ihan hirveästi ole tuotteita, joista en suostuisi hevillä luopumaan. Aika nopeasti hyvien tuotteiden tilalle tulee uusia hyviä tuotteita. Seuraavat ihonhoitotuotteet eivät ole kuitenaan ainakaan vielä löytäneet vertaistaan kylppärissäni:

 

Sebamed Olive Face & Body Wash -pesuaine. Tämä on minun ja siskon ikisuosikki, mitä putsareihin tulee. Tämä pesee luotettavasti meikin kasvoilta ja tällä voi pestä myös silmämeikin, mikä on minulle tärkeää. En jaksa venkslata monen eri putsarin kanssa vaan yhdellä ja samalla täytyy saada meikinrippeet irti niin kasvojen iholta kuin silmistäkin. Tässä on tietysti myös loistava hinta-laatusuhde, 300 millin pumppupullolla on hintaa vaivaiset 7,80 euroa. Myös helppo saatavuus apteekeista miellyttää, sillä putsaria kuluu niin paljon, etten jaksaisi odotella nettitilauksia tai etsiä erikoisliikkeistä. Apteekeista saa myös edullisia täyttöpakkauksia, joilla pumppupullon voi täyttää! Aivan loistotuote.

Happokuorinta. Käytän tällä hetkellä sekaiholle tarkoitettuja Whamisa Organic Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalappuja. Tuote on todella hyvä ja näppärä, muttei sinänsä välttämättä ole mikään täysin korvaamaton – happokuorinta sen sijaan on. Iho kuin iho kaipaa säännöllistä kuorintaa ja etenkin omaa rasvaista ihoani pitäisi kuoria ainakin kerran viikossa. Ja kuorinta kannattaa tehdä mieluummin hapolla kuin rakeilla, ainakin useimmiten. Kemiallista kuorintaa suositaan juuri korealaisessa kosmetiikassa, kun taas me suomalaiset tunnumme olevan tottuneita rakeellisiin kuorintoihin. Uskon, että happokuorinnat ovat iholle parempia ja hellävaraisempia, joten kuorin rakeilla (ei mikromuovia!) lähinnä vartalon ihoa, en kasvojen.

Origins Drink Up Intensive Overnight Mask -naamio. Paras kosteuttava naamio ikinä! Sain houkuteltua siskonkin koukkuun tähän tuotteeseen. Käytän tätä harvakseltaan, sillä tämä on todella kosteuttavaa. Laitan tätä yöksi silloin, kun haluan oikein hemmotella ihoa. Aamulla kasvot ovat kimmoisat ja heleät.

PhFormula Vita A Cream. Kävin testaamassa taannoin PhFormula hypetetyn aknehoidon ja se oli aivan älyttömän tehokas, kaiken hypensä arvoinen. Hoidosta sain mukaani merkin A-vitamiinivoiteen, joka on sekin todella tujua. Huomaa heti, jos sillä läträä liikaa, että iho alkaa kesiä, sillä tämä ihan todella uudistaa ihoa. A-vitamiini on aivan ehdoton akneiholle ja ikääntyvälle iholle. Jos johonkin tehoaineeseen voi luottaa, niin A-vitamiinin eli retinoliin. Kannattaa vain tsekata, missä muodossa A-vitamiini tuotteessa on. Yleensä nämä suurten pitoisuuksien laadukkaat retinolivoiteet ovat vähän kalliimpia – halpiksiin en luottaisi. Jos retinoliaihe kiinnostaa, kannattaa käydä lukaisemassa Iltalehteen taannoin kirjoittamani jutun mustapäistä.

V10 Plus Vitamin-C Serum. C-vitamiinin tärkeyteen ihonhoidossa havahduin vasta ihan hiljattain. Olen ollut niin retinolin pauloissa, etten ole tajunnut, että oma rasvoittuva ihoni tarvitsee ehdottomasti myös C-vitamiinia, joka estää ihoa veltostumasta ja tasoittaa talineritystä. Käytössäni on ollut tämä V10 Plus -merkin seerumi, mutta mieli tekisi kokeilla tuotetta, jossa askorbiinihappoa olisi vielä reilumpi pitoisuus. Tässä tuotteessa C-vitamiini on itse asiassa vain C-vitamiinijohdannaista. Esimerkiksi Kiehl’sin Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate kiinnostaisi kovasti. Myös näissä C-vitamiinituotteissa laatu maksaa.

Elizabeth Arden 8 Hour Cream. Tämä monitoimisalva on todellakin legendaarinen. Tämä pelastaa etenkin talvella kuivahtaneet ihoalueet, mutta useimmin käytän tätä kuultotuotteena meikissä!

Nuxe Ultra Nourishing Lip Balm ja Lush Popcorn-kuorinta. Näistä huulituotesuosikeistani enemmän tässä postauksessa. Tuota porcornin makuista huulikuorintaa ei taida enää saada Lushista, mutta valikoimissa on muita ihania tuoksuja ja makuja. Tykkään tosi paljon Lushin tuotteista ylipäätään enkä vähiten siksi, että heidän pakkauksensa voi kierrättää.  

Origins Incredible Spreadable Scrub Smoothing Ginger Body Scrub -vartalokuorinta. Tämä on minusta ylivoimaisesti paras ja ihanin testaamani vartalokuorinta. Kuorii tehokkaasti ihoa ja jättää  sen kosteutetuksi. Tämän käyttämisen jälkeen iho ei siis jää huutamaan välittömästi kosteutusta. Vaikka kasvojeni iho on rasvainen, vartaloni iho on aivan superkuiva, joten kaikki lisäkosteutukset otetaan ilolla vastaan. Tämä on ihan ehdoton myös ennen itseruskettavaa juuri kosteuttavan ominaisuutensa vuoksi. Extraa: Tuoksu on ihana, purkki symppis ja käyttökelpoinen senkin jälkeen, kun tuote loppuu.

Madara Infusion Blanc Supreme Hydration Body Lotion. Harvoin varsinkaan vartalon ihonhoitotuotteet pystyvät todella yllättämään, mutta tämä onnistui siinä. Erityisesti säärteni iho on aivan rutikuiva, joten mikään kosteutus ei ole niille liikaa. Levitin tätä ensimmäisellä kerralla illalla ja ihmettelin, kuinka nopeasti se imeytyi ihoon. Aamulla olin vielä enemmän ihmeissäni: ihana, kosteutettu fiilis oli nimittäin jäljellä vielä silloinkin. Eikä tämä ole mitään paksua voita, jota ei jaksaisi iholle hinkata vaan todella kevyttä ja helposti levittyvää. Olen vieläkin ihan ällikällä lyöty tästä koostumuksesta ja tehosta.

Vita Liberata Fabulous Tinted Mousse Dark. Vitsku se vain hallitsee nämä itseruskettajahommat, ei siitä vain pääse mihinkään. Karttelen itse visusti aurinkoa, mutta tykkään tietysti terveen näköisestä, päivettyneestä ihosta. Paras muoto itseruskettavalle on ehdottomasti mousse, jossa on karttaväri. Eli tuote itsessään on värillinen, joten näet paremmin, mihin olet sitä levittänyt. Käytän tätä myös kasvoille, mitä sisko aina ihmettelee, mutta tällä saa minusta parhaiten ja nopeiten kivan päivetyksen kasvoille.

Flow Cosmetics Organic Deodorant Cream Hemp. En olisi ikinä uskonut, että voisin tykästyä luomudödöihin! Aivan huuhaata, eivät tod voisi ikinä toimia, olisin sanonut vielä vuosi sitten. Mutta niin vain nämä Flow Cosmeticsin voidedödöt tulivat kylppäriini jäädäkseen. En voi väittää, etteikö kaikenlaisten hikirauhasia tukkivien myrkkyjen levittely kainaloihin päivittäin ahdistaisi, joten siksi kiinnostuin näistä luomuversioista. Tässä vaikuttavat siis antiseptiset eteeriset öljyt sekä kookosöljy ja luomuriisijauhe auttaa pitämään kainalot kuivina. Siskolla nämä luomudödöt ilmeisesti pettävät, mutta minulla eivät ole pettäneet vielä koskaan. Ehkä johonkin todella hermostuttavaan tilanteeseen laittaisin jotain myrkkydödöä, mutta tavallisessa arjessa mennään näillä eikä tarvitse pelätä. Myös mies on testannut tätä ja hän sanoo, että pitää todella hyvin hajut pois mutta hänellä kainalot kyllä kostuvat.

OSA LINKEISTÄ ON MAINOSLINKKEJÄ

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.