Ekologisia, eettisiä ja kaikin puolin ihania lastenvaatteita

Kaupallinen yhteistyö: Martinex – SISÄLTÄÄ ALEKOODIN

Kenellekään ei liene jäänyt epäselväksi ihastukseni iloisen lapsekkaisiin lastenvaatteisiin. En tykkäisi pukea tytärtäni pikkuaikuiseksi vaan pirteät värit ja muodot sekä hauskat hahmot saavat todellakin näkyä pienen pukeutumisessa.

Tyttö ihastui jo ihan pienenä Muumi-hahmoihin, aivan kuin äitinsä. Muumi-maailmassa on käyty halaamassa kaikki hahmot ja sarjakin kiinnostaa. Voitte siis vain kuvitella, kuinka paljon pieni ihastui uusiin Muumi-aiheisiin pukimiinsa, jotka saimme tämän yhteistyön tiimoilta Martinexilta. Tuo suomalainen perheyritys on itse asiassa minulle aika uusi tuttavuus, mutta olen iloinen että olen siihen päässyt tutustumaan. Kertakäyttöisyyttä ihannoivassa maailmassa kun on hienoa päästä pukemaan se kallisarvoisin pieni ihminen vaatteisiin, jotka ovat paitsi kivan näköisiä, myös turvallisia, laadukkaita, kestäviä ja ekologisia.

Näin vaatevallankumouksen kampanja-aikaan meitä (onneksi) muistutetaan viiden vuoden takaisista karmivista tapahtumista Bangladeshissa. Rana Plaza -rakennus romahti ja 1138 ompelutehtaan työntekijää kuoli ja yli 2000 ihmistä loukkaantui. Martinexin vaatteet on suunniteltu Suomessa (Raisiossa!), mutta ne valmistetaan ulkomailla. Tehtaat ovat BSCI-valvottuja: ne ovat pieniä, paikallisia toimijoita, joissa ei tehdä massatuotantoa. Martinexilta kerrotaan, että he käyvät säännöllisesti tehtailla varmistaakseen laadukkaan ja eettisen työn toteutumisen. Kannattaa lukea tuosta BSCI:sta enemmän Martinexin Vastuullisuus-sivuilta: sen toimintaohjeet siis kattavat esimerkiksi lapsityövoiman kieltämisen, pakkotyön ja kurinpitotoimenpiteiden kieltämisen ja  kaikenlaisen rotusyrjinnän kieltämisen.

Mitä taas tulee tuotteiden Suomeen tuontiin, kaikki Martinexin tuotetoimittajat taas ovat sitoutuneet noudattamaan REACH-asetuksen kiellettyjen aineiden listaa. REACH on siis EU:n asetus kemikaalirekisteröinnistä, kemikaalien arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista. Sen avulla pyritään suojelemaan ihmisten terveyttä ja ympäristöä kaikenlaisten kemikaalien vaaroilta. Martinex varmistaa tuotteiden laatua ja turvallisuutta testaamalla tuotteet riippumattomissa testilabroissa. Myös Suomen Tulli tarkistaa tuontituotteiden turvallisuuden ja mittaa niiden sisältämien kemikaalien pitoisuuksia.

Martinexin vauvan- ja lastenvaatteissa käytetty puuvilla on ekologista luomupuuvillaa. Sen tuotantoon ei ole käytetty ympäristölle, eläimille ja ihmisille haitallisia kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Ekologisuus näkyy Martinexin toiminnassa myös niin, että se etsii jatkuvasti uusia keinoja kierrättää ja vaihtoehtoisia, ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia materiaaleja ja tuotantomalleja.

Valikoimasta täytyy vielä sanoa, että Martinexilta Muumi-hahmojen lisäksi esimerkiksi Peppi Pitkätossu -aiheisia vaatteita ja muita tekstiilejä sekä Mauri Kunnaksen tyyppejä ja muita kaikille tuttuja hahmoja. Lastenvaatteiden lisäksi Martinex valmistaa ja myy vaatteita aikuisille, kodin tekstiilejä ja tavaroita, leluja ja pelejä sekä askartelu- ja koulutarvikkeita.

ALEKOODI!

Martinexin verkkokaupasta löytyy vaikka ja mitä. Ja mikä parasta, sain teille sinne alekoodin! Koodilla MUTSIE20 saat 20 prosentin alennukseen ostoskorin loppusummasta. Koodi on voimassa 14.5.2018 asti.

Kuvissa näkyy ihan ihkauutta kesän Muumi-mallistoa. Näiden vaatteiden lisäksi ihastuin myös päätä pahkaa viidakkoaiheisiin Muumi-vaatteisiin.

Luulen, että Pikku Myy on tytön lempparihahmo. Hän on itse ihan samanlainen kuin Myy, itsetietoinen ja tarvittaessa äkäinen. Tuosta Pikku Myy -hupparista on tullut tytön vaatekaapin peruspilari.

Martinexin lastenvaatteiden hinnat ovat varsin kohtuullisia. Esimerkiksi tämä söpö frillahihainen Pulahdus-mekko maksaa verkkokaupassa 19, 90 euroa. Tämä on kaikissa ihanissa yksityiskohdissaan kenties lempparini koko mallistosta.

Tykkään yhdistää nämä Myy-leggingsit ja Vesileikkejä-t-paidan keskenään, sillä leggareiden pirteä raitakuvio toistuu paidassa Niiskuneidin uikkarissa.

Käytetäänkö teillä Muumi-vaatteita? Onko vaateyrityksen ekologisuus ja vastuullisuus sinulle tärkeää vaateostoksilla?

2 Comment

  1. Söpöjä muumi vaatteita! Mikä koko teidän tytöllä on käytössä noista vaatteista?
    Itsellä saman ikäinen lapsi, niin kokoa tässä mietin:)

    1. Meillä 98-kokoa. Tosin yksi toinen Martinexin setti on jo 104 ja sekin on hyvä. Tyttö on aika pitkä muttei olla nyt mitattu häntä pitkään aikaan

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.