Vaikuttava Tuntematon ja muut viikon parhaat

Paras pelastuminen

 

IG Stories -seuraajani huomasivatkin, että koimme Dinon kanssa kauhun hetkiä juna-asemalla eräänä päivänä. Olin liikenteessä lapsen, rattaiden ja koiran kanssa ja yhdistelmä on jokseenkin hermoja raastava. Olimme poistumassa junasta omalla asemallamme ja Dino hyppäsi junasta vähän liian ripeästi – ennen kuin minä ehdin rattaiden kanssa mukaan. Hihna jäi hyppyyn liian lyhyeksi ja Dino putosikin paikallaan olevan junan ja asemalaiturin väliin. Onneksi koiralla oli valjaat ja sain sekunneissa nostettua koiran niistä laiturille. Jalkani olivat aika velliä tuon välikohtauksen jälkeen. Onneksi ei käynyt mitään. Tuo junan ja laiturin väli on kyllä aika pelottava muutenkin. Saa todella olla tarkkana, kun liikkuu koirien ja lasten kanssa.

Facebook-muistutti muuten perjantaina, että Dino on ollut tasan kymmenen vuotta Suomessa! Huh, miten aika juoksee. Saimme Malagasta nuoren, tikkulaihan koiran, joka ei osannut kiivetä rappusia eikä leikkiä pallolla eikä tajunnut muutenkaan mistään mitään. Nyt meillä on maailman leppoisin, jo elämää nähnyt vanha herra.

Paras 2nd hand -löytö

Siinä missä aiemmin roudasin kirppareilta kotiin kaikkea messinkistä, nyt olen ihastunut päätä pahkaa maanläheisiin saviastioihin. Tutkiskelin viikonloppuna Koivukylän kierrätyskeskuksen hyllyjä vaikka kuinka kauan ja löysinkin muutamia aarteita.

Paras leffa

Kävimme Jaakon kanssa viimein katsomassa Tuntemattoman sotilaan. Puitteet olivat hienot, sillä olimme Sellon vip-salissa, missä on mukavat löhötuolit ja popparikaappi sekä limupiste, mistä saa hakea syötävää ja juotavaa. Ja elokuva oli tietysti todella vaikuttava. Ahdistun kauheasti sotaelokuvista ja nytkin rintaa puristi koko ajan enkä pystynyt ihan joka kohtausta katsomaan. Olo oli siksi vielä monin kerroin kamalampi: jotkut ovat oikeasi kohdanneet sotaa ja raukkamainen minä en pysty edes katsomaan sotaelokuvaa. Sota vain on kammottavinta maailmassa. En voi olla ajattelematta, kuinka moni ihminen kärsii sodissa tälläkin hetkellä.

Tuntematon herätti hirveästi ajatuksia – vielä monta päivää elokuvan jälkeen. Se sai jopa ymmärtämään paremmin isovanhempiamme ja vanhempiamme. Sotien kauhuilla on pitkät jäljet, jotka vaikuttavat vielä meissäkin. Harvemmin sitä tulee ajatelleeksi, kuinka lähellä sodat meitäkin ovat. Siksi jokaisen pitäisi nähdä Tuntematon – se vain kuuluu katsoa. En tietysti voinut olla miettimättä, kuinka paljon huikeisiin näyttelijäsuorituksiin vaikutti ohjaajan kyseenalainen työskentelytapa, mutta joka tapauksessa kaikki näyttelijät olivat uskomattoman hyviä.

Paras sarja

Aloimme Jaakon kanssa katsoa Netflix-alkuperäissarja Safea. Sarja sijoittuu vauraalle asuinalueelle Briteissä ja siinä leskeksi jäänyt isä alkaa selvittää teini-ikäisen tyttärensä katoamista. Katoamisen ympärille kietoutuu joukko outoja salaisuuksia ja sarja pitää koukussaan todella hyvin. Ainut miinus sarjassa on pääosan esittäjän Michael C. Hallin (Dexteristä tuttu) huono feikkibrittiaksentti.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.