Yllättävän kainostelematon podcast ja muut viikon parhaat

Paras podcast

Olen yrittänyt päästä sisään podcasteihin jo pidempään, mutta harvat ovat napanneet niin paljon, että jaksaisi kuunnella monta jaksoa. Bloginaapureideni Alexan ja Lindan Nonsense-podista innostuin kuitenkin heti niin paljon, että kuuntelin kolme jaksoa putkeen. Jotenkin yllätyin niin paljon podcastin avoimuudesta, että jäin heti koukkuun! Alexan ja Lindan julkisuuskuvaa voisi kuvailla jopa silotelluksi: molemmat pitävät pääosin muotiin keskittyviä blogeja, joten on ymmärrettävää, ettei somessa pääse kovin syvälle heidän elämäänsä ja persoonallisuuteensa. Siksi suuni varmaan loksahti ihan kirjaimellisesti auki, kun naiset alkoivat puhua podissaan täysin kainostelematta menkoista, seksistä, ehkäisystä, vessassa käynnistä deittaillessa ja gynemuistoista. Ihan mahtavaa, että heillä on pokkaa! Avoimuus ja tabujen rikkominen on nykyään suorastaan trendikästä, ja se jos jokin on hienoa.

Paras uutinen

Lainahöyhenissä-blogin Tiiun IG-tilin kaappaus oli viime viikon lopulla todellinen trilleri, jota seurasin aika läheltä. Meillä on bloggaajien kanssa Facebook-yhteisö, jossa kaikki tsemppasimme Tiiua vaikealla hetkellä ja yritimme parhaamme mukaan auttaa. Olin oikeasti vähän pois tolaltani Tiiun puolesta: hän on kerännyt suurehkon yleisön IG-tililleen vuosien kovalla työllä, upealla tyylisilmällään ja mielenkiintoisilla jutuillaan. Oli karmivaa katsoa, että se kaikki voidaan viedä silmänräpäyksessä pois eikä IG tee mitään auttaakseen. Ja kun case sitten tuodaan julkisuuteen, jotkut idiootit tulevat Tiiun blogiin asti mussuttamaan, että menisi oikeisiin töihin. Olen ehkä aika sisällä kuplassa, mutta minusta täytyy olla aika sokea, ellei ymmärrä että somella voi ansaita elantonsa. Tiiulla tosin on myös päivätyö, mutta aika monen ammatti nykypäivänä on vaikuttaja. Miksi se on jotenkin huono asia? Miksi se ei ole oikeaa työtä? Vaikuttajalle oman IG-tilin menettäminen katastrofi.

Niinpä tämän viikon paras uutinen oli Tiiun viesti yhteisössämme: sain tilini takaisin. Olin niin iloinen, mutta samalla huolissani siitä, kuinka vaikeaa tilin takaisin saaminen oli. Taustalle tarvittiin isoa mediataloa ja heidän yhteyksiään toiseen maahan. Olen ymmärtänyt, että myös todella pieniä tilejä kaapataan, joten nyt jokainen selaamaan IG-asetuksiaan ja klikkaamaan kaksivaiheisen tunnistuksen päälle!

Paras sarja

Aloin katsoa Netflixistä 13 Reasons Why -sarjaa ja jäin heti koukkuun. Ja myös Jaakko jäi, mutta hän ei ehkä haluaisi että kerron siitä näin julkisesti 😀 hän tuhahti aluksi, ettei halua katsoa mitään teinityttöjen sarjaa, mutta niin vain katselemme tätä joka ilta yhdessä. Ensimmäinen tuottari on julkaistu Netflixissä jo maaliskuussa viime vuonna mutta toinen tuotantokausi ilmestyi tämän vuoden toukokuussa. Vaikka sarja kertoo lukiolaisista nuorista, tätä katsoo todellakin mielenkiinnolla myös näin aikuisena.

Sarja kertoo kertoo siis lukiolaispoika Claysta, jonka koulukaveri Hannah on juuri tehnyt itsemurhan. Hannah on ennen kuolemaansa äänittänyt sarjan kasetteja, joilla hän kertoo 13 syytä, miksi hän tappoi itsensä. Sarja pitää tiukasti otteessaan ja on surullisesta aiheestaan huolimatta enemmän jännäri kuin ahdistava draama. On todella kiinnostavaa nähdä myöhemmin, miten tämä aihe on taipunut toiseen tuotantokauteen.

Paras keskustelu

Pääsin haastattelemaan rahaguruani ja yrittäjäkollegaani, Juliaihminen-blogista tuttua Julia Thurénia ja vitsit, että meillä oli kiinnostava keskustelu. Olemme molemmat toimittaja-bloggaaja-kirjailija-yrittäjiä ja elämämme ja ajatuksemme menevät yksiin monissa kohdin. Julia on rahapostauksillaan saanut minutkin, pahamaineisen törsäilijän, kiinnostumaan pitkäjänteisemmästä säästämisestä ja sijoittamisesta. Enpä olisi uskonut, että siihen kykenee kukaan, mutta niin sitä ollaan avaamassa arvo-osuustiliä ja haaveilemassa asuntosijoittamisesta. Julian kaltaista rahasta puhujaa on todellakin kaivattu. Hän selittää asiat niin, että tomppelimpikin (minä) ymmärtää ja osoittaa, ettei tarvitse olla mikään miljonääri sijoittaakseen. Eikä itse asiassa tarvitse edes tajuta sijoittamisesta yhtään mitään sijoittaakseen! Tämä on minusta tärkeä oivallus.

Paras purkki

PR-testiin saatu korealaisen Leegeehaamin Vita Propolis Ampoule -seerumi on ehdottomasti yksi tämän kesän must-purkeista. En tykkää vahvoista pakkelimeikeistä, vaan suosin yhä luonnollisempaa lookia, johon kuuluu ihon kaunis, naturelli kuulto. En tykkää highlightereista, joissa on vähänkin kimalletta ja käytän muutenkin puuterisia kuultotuotteita vain juhlissa. Arkeen sopii ehdottomasti paremmin neste- tai voidemainen kuulto. Erilaiset öljyt tuovat toki kuultoa kasvoille, mutta tunne voi olla vähän turhan niljakas. Tuossa seerumissa sen sijaan on aivan täydellinen koostumus: se tuo kaunista kuultoa olematta ollenkaan tahmea. Levitän sitä yleensä meikin alle ja taputtelen lopuksi poskipäille meikin päälle. Jos ihon luonnollinen kuulto on tärkein elementti meikissäsi, kannattaa seurata Instassa Katie Jane Hughesia!

Parhaat kehut

Tiiun IG-tilin kaappaus yhdisti meitä bloggaajia ja sai arvostamaan entistä enemmän kollegoiden välistä yhteishenkeä. Tapaus innosti Pastakin Annaa listaamaan bloggaajia, joista hän on inspiroitunut vuosien varrella. Oli ilo ja kunnia päästä Annan listalle. Kauniista sanoista tulee niin uskomattoman lämmin olo sydämeen, että pitäisi todellakin muistaa kehua ihmisiä enemmän. En olisi koskaan muutoin voinut kuvitellakaan, että Anna ajattelee minusta tuolla tavalla, joten ihanaa että hän kertoi sen. Kerroin itsekin tuonne Annan kommettiboksiin, mistä hänessä inspiroidun.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.