Terassi ennen ja jälkeen

Meidän terassi sai tänä kesänä uuden ilmeen ja joitakin sneak peek -kuvia näittekin aiemmassa postauksessa. Talommehan on niinkin nuori kuin puolitoista vuotta. Terassin jatkopala on vielä nuorempi, se valmistui vasta viime kesänä. Projekti oli ihan ehdoton, alkuperäinen terassi olisi ollut meidän käyttöön turhan pieni.

Terassille kulkeutui ensimmäisenä kesänä vanhoja random-kalusteita epämääräiseen järjestykseen. Polyrottinkiset kalusteet hankittiin meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin. Palvelivat siis kolmessa kodissa, mutta saavat nyt jatkaa elämäänsä anoppilan terassilla. Halusin itse vaihteeksi vähän kevyemmänoloista kalustetta terassille.

Yritin ensin etsiä paria vanhalle Ikean aurinkotuolille, mutta kun sellaista ei enää käytettynäkään tuntunut löytyvän, päätin tilata uudet aurinkotuolit. Noista bambuisista on tullut paljon kyselyjä ja ne ovat siis sellaisesta verkkokaupasta kuin VidaXL. Tänään huomasin, että myös Granitissa myydään melkein samanlaisia. Granitissa on muutenkin superihania rottinki- ja bambukalusteita!

Otin ennen-kuvan terassista siivouspäivänä, kun sinne oli roudatte kaiken maailman jumppapalloja, ja se oli kauheimmillaan. Sain siis kunnolla kontrastia jälkeen-kuvaan 🙂 Tässä siis tulee:

Ennen

Jälkeen

Terdelle saatiin siis vihdoin ruokailuryhmä ja aurinkovarjo. Tuo varjo tuo itse asiassa tosi paljon viihtyvyyttä – tuskin kukaan jaksaa ainakaan syödä ihan suorassa auringonporotuksessa. Ainakaan minä! Varjo on Ikeasta.

Keräilin noita koreja jonkin tovin kirppareilta, kunnes sain sommiteltua seinäkollaasin. Aika helposti noita löytää ihan vain parissa Fidassa pyörähtäessä.

  

Keltainen pöytä löytyi sattumalta Ikean poistopisteestä – oli ihan pakko ostaa, sointuu niin täydellisesti tuohon seinän keltaiseen. Ulkokäyttöön soveltuva matto on myös Ikeasta.

Ruokapöytä ja -penkit ovat Jotexista*. Etsiskelin aika pitkään simppeliä ruokaryhmää ja tuo Jotexin metallinen miellytti silmää. En halua mitään ylimääräisiä patjoja ja pyyhittäviä pintoja terassille ja nuo ovat tarpeeksi yksinkertaiset. Ilmettä pöytään tuo H&M Homen hedelmäaiheinen pöytäliina, jonka sävyt sopivat ihanasti keltaiseen seinään. Iso aurinkopeili on Etsystä.

Rottinkituoli on muutaman euron kierrätyskeskuslöytö.

Pentikin lautaset ovat nekin kierrätyskeskuksesta. Suola- ja pippurisirottimet H&M Home.

Terassilta harva se päivä karkaava rakki Espanjankoirat ry.

Aurinkotuolien patjat ostin erikseen Ikeasta.

Vanhat keramiikka-astiat ovat kaikki kierrätyskeskuksesta ja tarjotin Fidasta.

PS. Jotexilla* on nyt iso kesäale ja jotkut tuotteet jopa miinus 80 prosenttia, käy kurkkimassa!

*MAINOSLINKKEJÄ

3 Comment

  1. Tulipa kiva! Ihania pieniä yksityiskohtia 🙂

  2. Viihtyisä terassi! Meillä rottinkiset kalusteet oli aiemmin lasitetulla parvekkeella. Kun viime kesänä muutimme omakotitaloon, sama pöytäryhmä laitettiin enempää ajattelematta katetulle terassille. Tarvittiin pari-kolme kosteaa loppukesän sadepäivää, ja koko komeus kärsi kosteusvaurion ja ne piti laittaa pois. Vahingosta viisastuneena, en enää laittaisi rottinkia ja pehmusteita ulos, tai ainakin siirtäisin ne sisälle heti kun on kostea päivä 🙁 ehkä bambu kestääkin paremmin, siitä ei ole kokemusta.

  3. Ja tuosta aurinkovarjosta tulee vielä ihanampi, kun laitat nuo ’ennen’ -kuvassa näkyvät valot kehystämään varjoa! Sopii kauniisti Elokuun pimeneviin iltoihin.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.