Erityisherkän kannattaisi asua aistiesteettömästi

Pahoittelut normaalista poikkeavasta postaustahdista, mutta tämä helle on pehmentänyt pään aika pahasti. Tämä lämpö ei yksinkertaisesti sovi kropalleni, olen aivan puhki yötä päivää ja nukkuminenkin on vaikeaa.

Minua ovat työllistäneet koko kesän Asuntomessuartikkelit ja kävin tänään taas messuilla pyörähtämässä. Vierailin uudestaan Talo Haltiattaressa, joka kiinnosti alun perinkin tosi paljon ja vielä enemmän, kun kirjoitin hiljattain artikkelin talon aistiesteettömyydestä.

Olemme puhuneet viime päivinä Jaakon kanssa, että rakentaisimme jonain päivänä ihan oman talon ja päätin jo vakaasti, että tulevaisuuden talomme on mahdollisimman aistiesteetön. Jos et tiedä, mitä aistiesteettömyys tarkoittaa, niin ei hätää. En minäkään tiennyt vielä tovi sitten.

Aistiesteettömyys tarkoittaa sitä, että kodista pyritään tekemään mahdollisimman rentouttava paikka – ylimääräisiä aisteja kuormittavia tekijöitä on vähennetty. Valaistus on epäsuoraa, tilassa on hyvä akustiikka ja värit sekä materiaalit maanläheisiä. Kokovalkoista sisustusta vältetään, koska se saattaa hankaloittaa tilojen hahmottamista. Mattapintoja suositaan, sillä kiiltävien pintojen heijastavuus voi hermostuttaa. Näistä syistä erityisesti erityisherkkä hyötyy aistiesteettömästä kodista! Maikkarille kirjoittamassani jutussa on aika kattavasti selvitetty, mistä on kyse, joten käy lukemassa sieltä, jos aihe kiinnostaa!

Tässä vielä kuvia Talo Haltiattaresta:

Kolme viimeistä kuvaa Tomi Glad / Suomen Asuntomessut

1 Comment

  1. Kävin eilen Asuntomessuilla ja juurikin tämä Haltiatar ylsi mun top 3 koteihin messuilla! Ihana kohde 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.