Nämä yksityiskohdat Asuntomessuilta kopioisin suoraan omaan kotiin

Lupasin teille aiemmin esitellä vähän lisää Porin Asuntomessujen kuvasaldoani. Messut tulivat harvinaisen tutuiksi, sillä kirjoitin messuartikkeleita Maikkarille koko kesän. Nyt messut ovat ohi, mutta ideoita ja yksityiskohtia pääsee tietysti tiirailemaan vielä kuvista. Nämä messuilla nähdyistä ratkaisuista kopioisin itsekin omaan talooni, jos joskus rakennamme…

Korkeat tilat

Olen onneksi päässyt nauttimaan kahden kerroksen korkuisesta olohuoneesta tässä nykyisessä kodissanikin. Olen tajunnut, etten viihtynyt aiemmassa 80-luvun rivariasunnossamme osaksi siitä syystä, että sen alakerta oli niin pahuksen matala. Pystyin melkein koskemaan kattoon varpaille nousemalla, ahdistavaa. Olohuoneen päällä on näin tietysti aivan tyhjää tilaa, mutta siellä pystyy paremmin hengittämään henkisesti 🙂

Sisäikkuna

Korkean olohuoneen kanssa ihan täydellinen ratkaisu on yläkerran yhden seinän avaaminen ikkunaksi. Tämä ratkaisu on myös meillä käytössä. Teetimme omaan taloomme sisäikkunan itse, se ei siis kuulunut talopakettiin. Olemme monesti miettineet, kuinka erilainen koko asunto olisi, jos sisäikkunaa ei olisi. Yläkerran huone olisi pimeä koppi, jossa kukaan tuskin viihtyisi. Nyt se on valoisa huone, josta näkee suoraan olkkariin ja vielä olkkarin korkeista ikkunoista ulos. Tuossa kuvan messukohteessa on sama systeemi, mutta ikkuna on matalampi. Tuo ratkaisu sopii toki lapsenhuoneeseen paremmin.

Kehyslasiseinä

Messuilla näkyi muutamiakin esimerkkejä trendikkäistä lasiseinistä, joita ympäröi mustat kehykset. Kuinka erilaiselta tuo kuvan eteistila näyttäisikään, jos lasiseinän tilalla olisi tavallinen umpiseinä ja -ovi. Lasiseinät tuovat avaruutta ja näyttävät upeilta. Haluan kotiini mahdollisimman vähän umpiseiniä!

Woodio-allas

  

Törmäsin tiedotteeseen Woodiosta, uudesta kotimaisesta desigyrityksestä (joka valmistaa kylpyhuoneen altaita uudesta materiaalista)  juuri ennen messujen alkamista ja innostuin heti. Vielä enemmän innostuin, kun näin Coco Sweet Dreams -blogin Hennan uuden talon toiletissa tuon altaan tummansävyisenä, ihan superkaunis. En oikeastaan niin välitä tuollaisista kuppimaisista, pöytätason päällä olevista altaista, mutta ehkäpä Woodion valikoima kasvaa tässä vuosien mittaan. Woodion käyttämä matsku on siis maailman ensimmäinen vedenkestävä puukomposiitti, joka on yhdistelmä puuhaketta ja hartsia. Altaat ovat ekologisia ja täysin kierrätettäviä ja niiden hiilijalanjälki on selvästi pienempi kuin perusposliinisilla kylpyhuoneen kalusteilla. Kuvassa oleva kylppäri ei muuten ole makuuni, mutta nuo Woodion altaat kiinnostavat isosti!

Aamiaiskaappi

Aamiaiskaapit olivat iso trendi jo Mikkelin messuilla, mutten silloin vielä hoksannut, mikä niissä niin paljon viehättää. Yllä olevan kuvan perusteella aamiaiskaapin hienoutta ei tajuakaan, mutta sitten kun ajattelee näppärien ovien taakse kaikki kahvinkeittimet, blenderit ja leivänpaahtimet rumine johtoineen, alkaa jo tajuta homman jujun, vai mitä? Olisi ihanaa saada kaikki epäesteettinen roina tarvittaessa piiloon.

Kodinkoneet korkealla

Tavanomaisissa taloratkaisuissa osa kodinkoneista on aivan typerällä korkeudella. Miksi esimerkiksi käytetyin kone eli tiskikone on maanrajassa, missä sitten joutuu selkä vääränä työskentelemään? Tulevaan taloni haluan uunin ja tiskikoneen työskentelykorkeudelle. Jos oikein panostaisin ja tilaa olisi, hankkisin kaksi tiskikonetta. Tiskejä voisi sitten siirellä kahden koneen välillä eikä tarvitsi kiikuttaa eniten käytettyjä astioita jatkuvasti kaappeihin.

Upotetut pönttö ja suihkut

Rakastan sulavia linjoja ja kaikenlaisten putkien ja turhien pömpelien piilottamista. Seinään upotetusta WC-pöntöstä olen aina haaveillut ja seuraavaan kotiin haluan sellaisen! Rakennusinsinööriystäväni vain muistutti, että noiden kanssa saa olla tosi tarkkana ja antaa vain parhaimpien ammattilaisten hoitaa asennuksen. Yllä olevan WC:n ilme on muutenkin mieleeni. Katon kapea rima ja pienen pieni harmaa lattialaatta ovat aivan ihania. Olisin vain valinnut persoonallisemman altaan.

Integroidut jääkaappi ja pakastin

Tästä ratkaisusta en enää luopuisi. Meidän nykyisen kotimme talopakettiin kuului tietysti perusvalkoinen jääkaappi ja viereen tönöttämään samanlainen pakastin, mutta päätimme tuhlata hiukan ylimääräistä rahaa integroituihin versioihin. Jääkaappi kun on minusta rosterisenakin talon rumimpia kalusteita.

Rimaseinä

Ihastelin jo Mikkelin messuilla yhten kohteen upeaa rimaseinää. Yllä olevassa kuvassa rima on vain kylppärissä ja saunassa – näyttää upealta! En tosin tiedä olisiko tuossa lookissa kyllästymisen vaara. Myös tumma kuusiokulmiolaatta on edelleen upea.

Näyttävä laatta saunassa

Olen alkanut tykätä tosi pelkistetyistä, perinteisistä saunoista kaikkein eniten. Vaalea puu olisi aivan ehdoton valinta, en tykkää mustista saunoista enää yhtään. Tuo näyttävä lattialaatta saunassa voisi olla aika persoonallinen idea, varsinkin jos sauna olisi muutoin ihan simppeli.

Pihasauna

Monissa messukohteissa oli aika ihana pool house -/ vierasmajatyyppinen ulkorakennus, josta löytyi myös sauna. Jos joskus rakentaisin, tontti olisi tarpeeksi iso ja budjetti sopiva, haluaisin pihaan erillisen rakennuksen, missä olisi vierashuone ja kylppäri saunoineen. Kahta rakennusta yhdistäisi iso terassi. Saunaa ei tarvitsi minusta olla päärakennuksessa ollenkaan.

Aistiesteettömät ratkaisut

    

Kirjoitin aistiesteettömästä Talo Haltiattaresta niin blogiin kuin Maikkarillekin. Kiinnostuin rakennus- ja sisustustavasta tosi paljon ja se alkoi kuulostaa todella houkuttelevalta. Minun on erityisherkkänä vaikea palautua päivän aistikuormituksesta ja olisi hienoa, kun koti olisi tarkoin suunniteltu niin, että siellä voi lepuuttaa kaikkeja aistejaan. En halua tulevaan kotiini mitään kiiltäviä pintoja ja jos rakennan, materiaali on puu, vaikka olenkin aiemmin haaveillut kivitalosta.

Isot ikkunat

  

Ikkunoita pitää olla mahdollisimman paljon ja niiden pitää olla mahdollisimman isoja. Olohuoneessa ja makkarissa saisi minusta olla mahdollisimman paljon koko seinän korkuisia ikkunoita. Haave olisi, että seuraavasta makkaristamme näkisi heti ulos, kun avaa silmänsä aamulla. Yllä olevan kuvan kohteessa on aivan täydellinen jokinäkymä sängystä ♥ Se muuten vasta olisikin ultimate dream: koti veden äärellä. Mieluiten meren. Mutta sellaisesta en uskalla edes haaveilla.

Helppohoitoinen piha

Joku toimittaja kummasteli messualueen pieniä pihoja, mutta minusta vähänlainen nurmialue pihassa on suorastaan tavoiteltava tilanne! En tarvitsisi suurta pihaa, tärkeintä olisi että terassi olisi iso ja se ympäröisi vaikka koko taloa. Talon seinustoilla voisi sitten olla vihreää, mutta mahdollisimman helppohoitoista. Meillä oli aiemmassa asunnossamme ihan liian suuri piha, vaikka joku muu voisi sanoa sitä pieneksi. Kauheasti nurmikonleikkuuta, haravointia ja lumenluontia, buu.

Ihania yksityiskohtia

Keräsin lopuksi vielä kauniita sisustusyksituiskohtia messutaloista. Suuri ja näyttävä maalaus olisi muun muassa haaveissa…

Kuka olisi arvannut, että Himmeli voisi näyttää noin kivalta!

 

Tuo Vitran Akari-lattiavalaisin on tällä hetkellä suurin valaisinhimotukseni! En voi vastustaa design-valaisimia ja -tuoleja.

 

Tämä makkari oli yksi messujen kauneimmista! Tuo jalkopään peittävä päiväpeite on ihana.

Näyttävä kasviaiheinen tapetti keittiössä on aika persoonallinen ja upea ratkaisu! Olen ihaillut aiemminkin kukkatapettia tuttavani muutoin modernissa keittiössä.

Kuka sanoo, ettei parkettia voisi olla myös seinällä? 😀

Niistä näkymättömistä pömpeleistä puheen ollen: yllä olevassa kuvassa liesituuletin on tuossa lieden keskellä. Kuvan etualalla on pöydästä nouseva pistorasia. Ah, esteetikko nauttii kun kehitys kehittyy.

OSA KUVISTA TOMI GLAD / ASUNTOMESSUT

2 Comment

  1. Juu, mustaa saunaa en minäkään enään huoli, kunhan vanha kuluu, palataan puunväriseen. Valkoisten keittiöitteni voittokulun katkaisisin edes taustakaakelin värikkyydellä tai juurikin kuviotapetilla.

  2. Ollaan juuri ostettu uudiskohteesta asunto ja keittiötä suunnitellessa olimme varmoja, että haluamme integroidun jääkaappi-pakastimen. Kunnes satuimme vilkaisemaan tilavuuksia: ”tavallisessa” pakastimessa tilavuus oli 50% suurempi integroituun verrattuna. Olemme kovia syömään marjoja ympäri vuoden (ja himomarjastaja-äitini niitä meille innokkaasti kantaa), joten tällä kertaa käytännöllisyys kiilasi kauneuden edelle. Ja saahan siihen sitten päiväkotilappusia, matkamuistomagneetteja ja muita kaunistuksia myös esille. 😉

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.