Ota käyttöön laajempi ihonhoitorutiini – lupaan, että se kannattaa

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: ORIFLAME JA SUOMEN BLOGIMEDIA (POSTAUS SISÄLTÄÄ MAINOSLINKKEJÄ)

Olen vasta ihan viime aikoina tajunnut kunnolla, kuinka suuri merkitys kunnollisella ihonhoidolla on ihon kuntoon. Olen siis aina ollut kyllä se ihminen, joka pesee meikit pois illalla vaikka pää olisi kainalossa, mutta ihonhoitorutiinini on ollut varsin yksinkertainen verrattuna nykyiseen.

En kadu moniakaan asioita, mutta sitä kadun, etten ole hoitanut ihoani jo aiemmin säntillisemmin. Uskon nimittäin että olisin säästynyt aika monelta finniltä, mustapäältä, maksaläiskältä ja jopa rypyltä, jos olisin ottanut laajemman ihonhoitorutiinin käyttöön jo paljon, paljon aikaisemmin. Olen ollut laiska, ja iho muistaa sen ikuisesti. Onneksi vielä ei ole liian myöhäistä, ja olenkin huomannut eron ihon kunnossa todella lyhyessä ajassa.

Kerroinkin aiemmin, että olen innostunut korealaisesta ihonhoitofilosofiasta, joka on yllättävän väärinymmärretty. Minäkin luulin vielä kuukausi sitten, että siihen liittyy päivittäin suoritettava 10-vaiheinen ihonhoitorutiini. Sittemmin opin, että tietyt stepit tehdään joka päivä, mutta moni muu (kuten vaikka kuorinta ja sheet mask) valitaan vain tarvittaessa. Kannattaa myös muistaa, että jos ihmeitä tekevä ihonhoitorutiini kiinnostaa, et tarvitse korealaista kosmetiikkaa. Voit valita rutiiniin mitkä tahansa suosikkituotteesi.

Oriflamella laajempaan ihonhoitorutiiniin siirtyminen on tehty harvinaisen helpoksi. Heillä on nimittäin eri-ikäisten ihojen tarpeisiin suunnitellut setit, joista löytyy putsari, seerumi, silmänympärysvoide, päivävoide ja yövoide. Kaikki tuotteita, jotka ainakin pitäisi ottaa mukaan ihonhoitorutiiniin.

Olen itse testannut Novage True Perfection -sarjaa, joka on tarkoitettu ensisijaisesti parikymppiselle iholle. Ihoni vastaa kuitenkin erityisesti talintuotannoltaan nuorempaa ihoa ja kaipasin True Perfectionin tuomia hyötyjä ihollani. Sen tuotteissa on silkkipuu-uutetta ja acain kasvikantasolu-uutetta, jotka kosteuttavat, suojaavat ja kirkastavat ihoa, puhdistavat ihosoluja ja häivyttävät huokosia.

Olimme syyskuussa Caritan ja Mimmin kanssa käymässä Oriflamen pääkonttorilla Tukholmassa ja pääsimme aika vakuuttavalle labrakierrokselle brändin Skin Research Instituteen, joka on siis pääkonttorin yhteydessä. Labravierailulla yllätyin siitä, kuinka pitkällistä ja tarkkaa tutkimustyötä yhden tuotteen eteen tehdään. Tuotekehittely saattaa vaatia jopa seitsemän vuotta.

Tällaiselle semi-kosmetiikkanörtille oli älyttömän kiinnostavaa päästä näkemään ihan lähietäisyydeltä kasvikantasolututkimusta ja sitä, kuinka tehoaineita ja tuotteita testataan ihmissoluilla. Meille kerrottiin, että labrassa käytetään testeihin ihan oikeaa ihmisihoa, jota saadaan kauneusleikkauksia tekeviltä klinikoilta. Myös NovAge-tuotteiden kliinisissä testeissä on saatu vakuuttavia tuloksia. Esimerkiksi ikääntyneelle iholle tarkoitetun Ultimate Lift -setin todettiin kiinteyttäneen ihoa 70 prosenttia 12 viikossa.

Jos haluat hifistellä…

NovAge-settien täsmätuotteilla pärjää tietysti jo tosi hyvin, mutta jos haluaa hifistellä, suosittelen ehdottomasti esimerkiksi kasvoveden ja kuorinta-aineen hankkimista. Näissä uusissa NovAge-seteissä ei ole enää kasvovettä erikseen, sillä se on sisällytetty putsariin. Hyvä vaihtoehto erilliselle kasvovedelle on c-vitamiinia sisältävä Optimals Hydra Refreshing -kasvovesi tai sitten suihkutettava kasvovesi EcoBeautylta.

Kasvovesi tasapainottaa ihon pH:n pesun jälkeen ja kuorinta taas poistaa kuolleen ihosolukon tukkimasta ihoa. Kuorinta kannattaa tehdä ainakin kasvoille korealaiseen tapaan eli ihoa mekaanisesti raapimatta. Trendikkäissä kuorinta-aineissa on hedelmähappoja, jotka kuorivat ihoa hellävaraisemmin. Oriflamelta suosittelen NovAge Skin Renewing Peel -kuorintanestettä.

Yönaamio on sekin tullut elämääni sen jälkeen, kun innostuin korealaisesta ihofilosofiasta. Ihohan uudistuu nimenomaan yöllä eikä ole yhdentekevää, mitä tehoaineita se saa silloin käyttöönsä. Kannattaa sivellä parhaat ainesosat iholle muhimaan yöksi, niin eron huomaa jo seuraavana aamuna. Oriflamella on tosi tykätty NovAge Intense Skin Recharge -yönaamio, joka on tosi miellyttävä levittää ja kosteuttaa tosiaankin koko yön ajan. Ja huom! Tämän saa Oriflamelta hintaan 1,90 e + ilmainen toimitus, kun ostat minkä tahansa NovAge-ihonhoitosetin. Tarjous on voimassa 19.10.–27.12.2018.


Ihonhoito-oivalluksiani

  • Kosteutus on kaiken a ja o kaikenlaisille ihoille. Älä missään nimessä hoida rasvoittuvaa ihoa kuivattamalla ihoa. Finnit ja mustapäät kertovat usein ihon kosteusköyhyydestä. Yksittäisiä finnejä voi kuivattaa esimerkiksi teepuuöljyllä, mutta älä yritä estää finnien syntymistä kuivattamalla koko kasvoja.
  • Kerrosta, kerrosta, kerrosta! Ihoa ei kannata hoitaa tukkimalla sitä älyttömän paksulla voiteella vaan kerrostamalla kosteutusta. Siksi esimerkiksi seerumi on tärkeä!
  • Muista silmänympärysvoide! Kyseessä on tuote, jonka olen tyhmyyksissäni itsekin ottanut käyttöön vasta lähivuosina ja edelleenkin unohdan sen silloin tällöin. Minulla ei ole silmänympärysalueen ihon ongelmia, joten ehkä siksi voide tuppaa välillä unohtumaan, mutta suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaisen, jos et ole vielä sitä tehnyt. Silmänympärysiho on todella ohut ja herkkä, joten se ei hyödy samoista mömmöistä, joita levität muualle kasvoille. Kannattaa muuten muistaa, että silmänympärysvoidetta ei hierota kasvoille kuten muita voiteita vaan se taputellaan sormen päillä silmän ympärille. Itse tykkään kaikista eniten roll-on-silmänympärystuotteista (joita NovAgen seteissäkin on) koska niitä ei tarvitse taputella, kun roll-on-pallero hoitaa homman puolestasi ja tuntuu muutenkin ihanan viileälle erityisesti yön jäljiltä turvonneilla silmillä.
  • Yksi tärkeimmistä ihonhoidon stepeistä on auringolta suojautuminen. Liian moni havahtuu auringon haitallisuuteen vasta siinä vaiheessa, kun kasvot ovat täynnä ryppyjä ja maksaläiskiä. Suojaa kasvot visusti auringolta, jos haluat säilyttää ihon nuorekkaampana pidempään. Hyvä valinta on esimerkiksi NovAge Day Shield SPF50 UVA/PA++++ Advanced Skin Protector. Jos etsit hyvää suojaa vartalolle, voin suositella Oriflamen Sun Zone Sand Repellent -aurinkosuojasuihketta. Varmista joka tapauksessa aina, että aurinkovoiteessasi on sekä UVB- että UVA-suoja.
  • Älä unohda kaulan ja dekolteen ihoa! Tämän olen itse tajunnut vasta ihan lähiaikoina. Olen ihan dorkana hoitanut vain kasvojen ihoa, kun samalla kaula ja herkkä dekoltee-iho ovat huutaneet kosteutusta. Näillä alueilla on ehkä harvemmin mitään akuutteja ongelmia ja ne ehkä unohtuvat siksi helposti, mutta viimeistään veltostunut iho ja rypyt muistuttavat, että ehkä olisi kannattanut voidella niitäkin alueita samalla vaivalla kuin kasvojakin.

Muutamia muita tuotesuosituksia Oriflamelta:

Ihastuin aivan täysillä Oriflamen uuteen Swedish Spa -sarjaan, kun sain sitä taannoin testiin. Swedish Spa Whipped Waves -vartalovoi kosteuttaa todella tehokkaasti ja pitkään. Myös Swedish Spa Salt Crystals -kuorinta-aine on käytössä!

Oriflamella on myös luonnonkosmetiikkaa! Ecobeauty-sarjasta löyty kaikki tarpeellinen ihonhoitoon ja erityisesti EcoBeauty-kasvonaamio on tykätty ja kehuttu.

Tykkään myös monista Oriflamen hiustenhoitotuotteista. Käytän esimerkiksi usein Eleo Soft Touch -hiusöljyä, joka tekee latvoista ihanan pehmeät olematta kuitenkaan liian rasvainen ja latistava.

Jos taas kaipaat lapsille ihonhoitotuotteita, voin suositella koko perheelle suunnattua Loving Care -sarjaa. Kaikki sen tuotteet sopivat kolmevuotiaasta ylöspäin, ne sisältävät mantelimaitoa, niissä on pH-tasapainotettu koostumus ja miellyttävä tuoksu.

Käy myös kurkkaamassa tästä postauksesta kaikki meikkisuositukseni!

 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.