Epäjouluihmisen joulukoristeet

Ostin viime jouluna jossain satunnaisessa jouluhullutuksessani muovikuusen Ikeasta ja taisin muutenkin koristella kotia enemmän joulua varten. Nyt joulu tuntuu tulevan ihan varkain, vastahan eilen oli lokakuu. Tai siltä siis tuntuu.

Joulukoristelupanostukseksi saa riittää tänä vuonna samainen kuusi ja siihen ostamani ja tekemäni koristeet. Minkäänlaisiin jouluvaloihin en suostu enkä muuhunkaan dekoreeraamiseen. En ole varsinaisesti jouluihminen: olen tyytyväinen lumettomuuteen, en haluaisi sählätä lahjojen kanssa ja haaveilen joka vuosi reissujoulusta. Tärkeintä on laatuaika rakkaiden ihmisten kanssa.

Kuusemme on kuitenkin näppärä. Sen kun kaivat joulukuussa varastosta ja pakkaat tammikuussa pois. Ei mitään kuusten roudaamisia ja varisseita neulasia. Puhumattakaan siis siitä, että säälin oikeita kuusia.

Ennätin vasta eilen koristella kuusemme ja siinä se nyt nököttää viime vuonna näperretyissä villalankatupsuissaan. Lapsi sai kuningasidean: laitetaan joulukuuselle tonttulakki. Aika hyvä ajatus varsinkin, kun meillä ei ole tähteä, joka yleensä latvaan tuikataan.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.