Täydellinen jouluherkku: pipari-sinihomejuustokakku

Nyt on näkynyt somessa ja lehdissä paljon joulukakkuja, joiden reunat on koristeltu piparein. Ihastuin ideaan ja aloin miettiä, millaisen joulukakun sitä itse leipaisisi. Päädyin vähän modifioimaan tätä Kotivinkin ohjetta ja syntyi pipari-viikuna-sinihomejuustokakku.

Pohja

200 g pipareita

100 g voita

Juustokerros

2 pkt sinihomejuustoa (Käytin Castellon Organic Blueta)

180 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g creme fraichea

1,5 dl kuohukermaa

2 pussia vegegeliä

2 rkl sitruunamehua

vettä

Viikunakiille

230 g viikunahilloa

1 pussi vegegeliä

vettä

Koristeluun esimerkiksi tuoreita viikunoita, ananaskirsikoita, pipareita ja piparimurua.

Tee näin: Murenna piparit ja sekoita muruun sulatettu voi (tein itse koko seoksen tehokkaassa blenderissä). Painele pipari-voiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Paloittele homejuusto kulhoon, lisää tuorejuusto ja creme fraiche, sekoita (käytin itse yleiskonetta ja siinä sellaista koukkumaista päätä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti juustoseokseen.

Kiehauta sitruunamehu ja vähän vettä. Sekoita joukkoon vegegel. (En ole ihan varma, miten tuota vegegeliä kuuluisi aivan virallisesti käyttää, mutta tämä toimi minulla näin.) Sekoita nopeasti vegegel juustoseokseen ja kaada koko homma piparipohjan päälle.

Kiehauta viikunahillo ja pieni vesimäärä (n. puolikas desi) ja lisää joukkoon vegegel. Kaada hilloseos juustokerroksen päälle. Hyydytä koko homma jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.