Mitä sanoisin kymmenen vuoden takaiselle itselleni

Somessa kaikki taviksista julkkiksiin ovat osallistuneet 10 years challengeen, jossa esitellään vanhoja Facebook-profiilikuvia. Olen päivittänyt blogia jo yli kymmenen vuotta, joten itse löydän netistä valtavasti kuvia itsestäni tältä ajalta.  Lähdin kaivelemaan kuviani ihan sieltä Irene & Saga -blogin ajoilta (pliiis kommentoikaa jotakin, jos olette olleet mukana niin kauan!)

Olisi niin paljon sanottavaa tuolle kymmenen vuoden takaiselle itselleni! Ihan ensimmäisenä sanoisin, että lähde parisuhteesta NYT. Opettele elämään omannäköistä elämää ja olemaan tyytyväinen itseksesi. Älä anna miesten määrittää itseäsi ja elämääsi.

Seuraavaksi yrittäisin takoa pikku-Irenen päähän, että se näyttää ihan tyrmäävän upealta! Lukaisin nimittäin joitakin ekan blogin kommenttejakin ja siellä joku kehui ulkonäköäni ja kysyi mittojani. Kerroin olevani 176 senttiä pitkä ja painavani 64 kiloa. Toki mainitsin samalla myös, että ”muutama kilo saisi kyllä lähteä”. Hah! Mistä ihmeestä olisin edes laihduttanut? Sitten muistin, että olen lukioikäisestä lähtien ajatellut, että pitäisi laihduttaa. Siis aina, oli painoni ollut mitä tahansa. Aina on pitänyt laihduttaa. Tyytymättömyys omaan ulkonäköön on vakio.

Kolmanneksi seuraisi oikein kunnon saarna rahankäytöstä! Sitä kadun elämässäni eniten. Huonoista parisuhteista pyrin ajattelemaan, että ne kuuluvat kohtalooni. Mutta vastuutonta rahankäyttöäni ei olisi tarvinnut tapahtua.

Aloitin muutama päivä sitten sijoittajan urani ja kidutin itseäni ajattelemalla, kuinka paljon massia olisi säästössä, jos olisin aloittanut vaikka kymmenen vuotta sitten. Mutta ehei, silloin säästäminen oli aivan viimeisenä mielessä. Muistan, ettei tililläni ollut kuin muutama hassu kymppi, mutta ostin silti uuden talvitakin ja kertoilin tästä huolettomasti blogissakin. Todennäköisesti pyysin isältä sitten rahaa tai nostin lisää opintolainaa. Ja ostin taas lisää vaatteita. Nykyajan rahamuijat nostavat kuulemma opintolainat ja sijoittavat ne!

Tuolloin uudet vaatteet ja tyyli ylipäätään oli kaikki kaikessa. Olin silloinkin kirppareiden koluaja, mutten kyllä suonut ajatustakaan sille, kuinka ekologista uusien vaatteiden ostelu on. Olen edelleen kiinnostunut tyylistä (en niinkään muodista), mutta vaatteet tulevat kyllä aika kaukana muiden tärkeämpien juttujen takana.

Kymmenen vuotta sitten ei ollut muodikasta hymyillä kuvissa 😀

12 Comment

 1. Jep, Irenen ja Sagan blogia luettu ainakin täällä 🙂 Hieno blogievoluutio!

  1. Ihana kuulla!!

 2. Ma muistan Irenen ja Sagan kanssa! Mita Sagalle nykyaan kuuluu? Vai pidatteko enaa yhteytta? Muistan myos noi beiget kiilakorkoiset tennarit jotka hankin itselleni mustana kun niita nakyi blogeissa sillon niin paljon. Ah niita aikoja.

  1. Jee mahtavaa!! Ei pidetä Sagan kanssa yhteyttä mutta seurataan kyllä toisiamme somessa. Kun mehän oikeastaan vain alettiin pitää yhdessä blogia kun ”tavattiin” irc-galleriassa (opiskeltiin molemmat suomea eri yliopistoissa). Eli ei siis koskaan olla oltu sillä tavalla läheisiä. Ig:n perusteella Saga viettää onnellista vauva-aikaa esikoisensa kanssa ❤️❤️❤️

 3. Seurasin Irene&Saga -blogia 10 vuotta sitten. Olen Sagan ikäinen ja teidän blogi oli ihan mun suosikki.☺️ Meinasin jopa hakea lukemaan äikkää osin sen blogin takia.😅 Jännä ajatella, mitä vaiheita tähän on itselläkin mahtunut; kolme eri kaupunkia eri puolella Suomea, kolme pitkää parisuhdetta – kaksi hyvää ja yksi tosi huono, kolmen eri alan duuneja, ulkomailla asumista, valmistuminen, naimisiin meno, lapsi… Löysin sut uudelleen, kun raskaana etsin raskausblogeja. Ja en ollut uskoa onneani! Iltalehdestä luin myös sun palstaa. Jos Saga vielä kirjoittaa, niin olisi ihanaa, jos vinkkaisit hänenkin blogiin. Ollut ihana kasvaa mukana, älä lopeta kirjoittamista.❤️

  1. Voi vitsi miten hienoa, että löysit myös mun uuteen blogiin! Mä tiedän ainakin yhden tyypin, jonka sain houkuteltua lukemaan suomen kieltä ja tuo tyyppi taitaa nykyisin olla jo tohtori. Onkohan muita innostunut alasta mun tai Sagan ansiosta 😀 Sagalla ei ole blogia, mutta Instagramista hänet kyllä löytää! Hän viettää vauva-arkea esikoisensa kanssa just nyt! Kiitos niin paljon, että oot kulkenut mukana. En varmasti lopeta kirjoittamista, en osaa mitään muuta 😀 <3 <3 <3

 4. Minä olen myös ollut messissä 10 vuotta 🙂 ihana rokkityttö noissa kuvissa!

  1. Ihan uskomatonta 🙂 kiitos tuhannesti kun oot ollut mukana niin kauan!! <3 <3 <3

 5. Jep, mäki oon lukenu jo silloin tein blogia! 🙊👌🏼😌

  1. Mää en kestä 😀 aivan ihanaa kuulla, että joku jaksanut seurata niin kauan <3 <3 <3

 6. Täällä kans Irene & Saga -blogin lukija! Lukisin ehdottomasti edelleenkin 🙂

 7. Mukana aivan alkumetreiltä! Ollaan istuttu joskus samoilla suomen kielen peruskursseilla 😅👍🏻

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.