Onnistuneet synttärikemut: vankilaseikkailu ja Lapin makuja

Prison Island -seikkailu saatu

Jaakko täytti viikko sitten puolipyöreitä ja minun oli tietysti pakko järjestää 35-vuotiaalle spesiaalia synttäritekemistä. Ajankohdaksi valikoitui tämän viikon lauantai ja buukkasin anopin lapsenvahtihommiin.

Olimme Annan kutsumina joulukuussa Salmisaaren Prison Islandissa ja tykästyin tuolloin vankilaseikkailuun aivan päätä pahkaa. Prison Island on pakohuonepelejä vauhdikkaampi ja sopii siksi ainakin minulle paljon paremmin kuin perinteiset pakohuoneet. Vähemmän sellaista pitkää, staattista pähkäilyä ja enemmän actionia. Arvelin, että Jaakko tykästyisi niin ikään Prison Islandiin, ja niinpä päätin viedä synttäriporukan kokeilemaan vankilaseikkailua.

Kyseessä on siis ryhmille sopiva aktiviteetti, jossa säntäillään 2-4 hengen porukoissa erilaisissa huoneissa ratkomassa erilaisia älliä tai fysiikkaa vaativia tehtäviä. Tehtävien suorittamisesta saa pisteitä sen mukaan, kuinka onnistuneesti tehtävät ratkaisee. Huoneisiin voi mennä täysin vapaasti omassa järjestyksessä, kunhan huoneessa ei ole juuri sillä hetkellä joku toinen porukka.

Jotkut tehtävät ovat helpompia, jotkut vaikeampia. Jos tehtävän mokaa tai aika loppuu, summeri soi game overin merkiksi ja huoneesta pitää poistua. Huoneisiin voi mennä kuitenkin uudestaan niin monta kertaa kuin haluaa yrittämään uudelleen.

Meitä oli kaksi neljän hengen porukkaa ja synttärisankarin joukkue hävisi täpärästi Jano-jengille, johon kuuluivat Erika ja Johanna miehineen. Meidän joukkueessa oli yksi varsinainen nero, jonka avulla läpäisimme matemaattisia taitoja vaativan huoneen kaikkien aikojen parhailla pisteillä! Tyyppi vain laski päässään vaativat laskutoimitukset – ihan kreisiä.

Vaikka olin vasta tovi sitten käynyt huoneet läpi eri porukalla, oli seikkailu siltikin edelleen tosi hauska. Yhdellä kerralla kaikkia 28 huonetta ei edes ehdi käydä läpi, joten vastaani tuli ihan uusia huoneitakin. Olimme tällä kertaa peräti 90 minuuttia vankilassa, koska viimeksi testattu 60 minuuttia meni aivan liian nopeasti!

Tosi iso suositus edelleen Prison Islandille. Se sopii niin moneen tilateeseen: synttäri- ja polttariporukoille tai vaikka työhyvinvointipäiviin. Huoneissa vaaditaan nimittäin ehdottomasti tiimityöskentelyä, yksin ei voisi saada ainakaan kovinkaan monta huonetta läpi. Onnistumisen ilo on tuolla ylimmillään, kun porukalla onnistutaan saamaan täydet pisteet tehtävästä. Hikikin vankilassa tulee, joten mistään ihan kevyestä hommasta ei ole kyse. Vankiloita löytyy Helsingin Salmisaaren lisäksi Vantaalta, Jyväskylästä ja Tampereelta. Täältä löydät lisätietoa.

Kaikki meidän porukkamme tyypit vaikuttivat siltä, että tykkäsivät kovasti aktiviteetista. Kun siirryimme Salmisaaresta dinnerille hölötimme koko siirtymäajan ja vielä illallispöydässäkin suorituksistamme, mokistamme, eri tehtävistä ja saamistamme pisteistä. Se on muuten myös ihan huippua Prison Islandissa, että se kirvoittaa keskustelua vielä pitkään aktiviteetin jälkeen.

Vauhdikkaan vankilaseikkailun jälkeen siirryimme siis illalliselle Bulevardille. Minua kiinnosti kokeilla uutta Kulta Kitcheniä, joka on upouuden ja kehutun Lapland Hotels Bulevardin ravintola. Meidän piti itse asiassa jäädä Jaakon kanssa tuohon hotelliin yöksi, mutta päätimme mennäkin kotiin, kun siellä saisi kerrankin olla rauhassa ihan kaksin.

Kulta Kitchenin lappilaistyylinen miljöö ja ruoka taisivat tehdä kaikkiin meistä vaikutuksen, mutta palveluun petyimme pahemman kerran. Pöytävarausta tehdessäni sain kyllä hyvää palvelua mutta itse ravintolassa palvelu mätti. Eräs seurueemme miehistä joutui odottelemaan tilaamaansa olutta peräti 45 minuuttia. Ja oikeastaan odottelimme aivan kaikkea. Ruoat saapuivat niin ikään hitaasti ja vettäkin jouduimme pyytelemään uudelleen, kun puolen tunnin odottelun jälkeenkään pulloja ei pöytäämme ilmestynyt.

Ruokien ja juomien odottelu ja sen aiheuttama ärsytys latisti hetkeksi tunnelmaa, mutta onneksi ilta jatkui vielä bar hoppingilla myöhään yöhön – tai siis aikaiseen aamuun. Viihdyimme Bier Bierissä ja The Riffissä, ja päädyimme lopulta vielä fiilistelemään karaokea KGB:hen. Mäkkärin kautta kotiin väsyneinä mutta onnellisina! Ihan huippuilta siis, kiitos kaikille mukana olleille!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.