Kuinka usein lapsen hiukset kannattaa pestä ja muita hiustenhoitovinkkejä

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Beauty Import ja Briogeo, postaus sisältää mainoslinkkejä

Jatketaan hiusaiheilla! Viimeksi kerroin takkutukantaltutusvinkkejä, nyt vuorossa olisi lisää lapsen hiustenhoitoniksejä ja aivan huipun uuden hiustuotesarjan esittely.

Juttelin nimittäin Fab Makeup & Hair -salonkia pitävän Riia Koiviston kanssa paitsi lapsen hiuksen takkuuntumisesta myös puhdistuksesta ja muusta hoidosta. Juteltuani asiantuntijan kanssa, tajusin että olen itse tainnut pestä lapsen hiuksia ihan liian usein. Jotenkin sitä on kuvitellut shampoopesun kerran viikossa sopivaksi väliksi lapselle, kun olen pessyt oman tukkani joka päivä.

Riia kuitenkin sanoi, että lapsille riittää yleensä hiusten huuhtelu vedellä. Shampoopesun voi tehdä niinkin harvoin kuin esimerkiksi kerran parissa kuukaudessa! Paitsi tietysti jos tukka on oikeasti likaantunut. Käy järkeen, kun ajattelee tarkemmin. Lapsen tukka ei niinkään rasvoitu, mutta toki päänahka voi välillä hikoilla tai likaantua ulkopuolelta (hiuksista voi hyvinkin löytyä vaikka hiekkaa tai päivän lounasta).

Yleensä huomaan oman lapsen tukanpesutarpeen, kun hiukset ovat siinä pisteessä, että ne alkavat mennä helpommin takkuun. Tämäkään tilanne ei Riian mukaan kuitenkaan välttämättä vaadi shampoopesua, vaan hiusten vesihuuhtelun ja hoitoaineen. Ilman hoitoainetta ei nimittäin ainakaan meidän takkutukan hiuksia voi oikein kastella.

Riia kehottaa panostamaan lapsen kohdalla laadukkaisiin ja luonnollisiin hiustenhoitotuotteisiin. Olen itsekin huomannut, että pääsee paljon helpommalla, kun tukan pesee ja hoitaa oikeasti hyvillä tuotteilla. Meillä on tällä hetkellä käytössä hiljattain Suomeen tulleen Briogeon Be Gentle, Be Kind -sarjan tuotteet, jotka sopivat hyvin koko perheen hiustenhoitoon.

Lapsen helposti takkuuntuvasta tukasta tulee aivan unelmaliukas, kosteutettu ja kiiltävä Briogeo-pesun jälkeen. Tämä oli aika mahtavaa ja itse asiassa yllättävääkin huomata, nimittäin yleensä tuollaisen lopputuloksen saa aikaan silikonilla. Eikä Briogeon tuotteissa ole silikonia! Ja tuo liukas lopputulos on ihan must, nimittäin pahin tilanne on se, että tukka on jo pesun jälkeen hiukan karhea – se tietää nimittäin varmoja takkukasoja. Nuo Be Gentle, Be Kind -sarjan tuotteet on tarkoitettu erityisesti kuiville ja elottomille hiuksille, joten ne sopivat siis just eikä melkein takkuuntuvalle tukalle.

Briogeon Be Gentle, Be Kind -sarjaan kuuluu Matcha + Apple Replenishing Superfood -shampoo, Kale + Apple Replenishing Superfood -hoitoaine ja Avocado + Quinoa Co–Wash eli pesevä hoitoaine. Näitä on siitäkin kiva käyttää lapselle, että tuotteet ovat 97- ja 98-prosenttisesti luonnollisia eikä niissä ole silikoneja, sulfaatteja, parabeeneja, ftalaatteja, dietanoliamiinia (DEA) eikä synteettisiä väriaineita. Tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia. Omaan aikuiseen ihoon ja tukkaan käytän kyllä synteettisiäkin tuotteita, mutta pikkuiselle tekee ihan syystäkin mieli suosia luonnollisempaa kosmetiikkaa.

Briogeon tuotteissa on myös hyvin vähän synteettisiä ainesosia, joilla halutaan taata tuotteiden laatu, säilyvyys ja tehokkuus. Luonnollisten raaka-aineiden osuus on kuitenkin yli 90 prosenttia kaikissa tuotteissa.

Ja hei yksi tärkeä juttu vielä luonnollisuuteen liittyen: kaikki purkit ovat sekä kierrätysmuovista valmistettuja että tietenkin kierrätettäviä. Ihan mahtavaa!


Lapsen hiuksille riittää shampoopesu kerran parissa kuukaudessa. Muulloin tukan voi huuhdella vedellä ja laittaa latvoihin hoitoainetta. Briogeo Be Gentle, Be Kind -sarjan tuotteet tekevät tukasta silmin nähden kosteutetun ja kiiltävän ja auttavat pitämään takut poissa – ilman silikonia!

Briogeo satsaa siihen, että tuotteissa todella on hoitavia, luonnollisia ainesosia – vähän kuin superfoodia tukalle. Be Gentle, Be Kind -sarjan shampoo sisältää muun muassa matcha-jauhetta, omenauutetta, pinaattia sekä C-vitamiinia. Hoitoaineessa taas on omenauutteen, pinaatin ja C-vitamiinin lisäksi lehtikaaliuutetta.

Käytän itsekin tätä nykyä Briogeon tuotteita. Yritän nimittäin päästä eroon jatkuvasta pesukierteestä ja muistaa hoivata myös hiuspohjaa. Tosi usein sitä keskittyy vain hiuksen pituuksiin ja arvottaa hiustuotteet sen mukaan, miltä hiukset itsessään tuntuvat pesun jälkeen. Hiuspohjan hoitaminen on kuitenkin ensisijaisen tärkeää varsinkin, jos päänahka oireilee jotenkin. Oma hiuspohjani kutisee heti, jos käytän vääriä tuotteita ja rasvoittuu todella helposti. Briogeo Scalp Revival Charcoal + Coconut Oil Micro-Exfoliating Shampoon avulla (ja oikeanlaisilla muotoilutuotteilla) olen saanut venytettyä pesuväliä. Kauneusguruni Miia Ezen suositteli muuten hiljattain samaa purkkia samaan vaivaan!

Rakastan myös Briogeo Don’t Despair, Repair! Deep Conditioning Maskia, joka tekee tukasta pehmeän silkkisen. Itse kaipaan hiustuotteelta myös volyymia, sillä hiukseni on peruspohjoismaalainen eli sanalla sanoen lättänä. Tähän vaivaan toimivat Briogeon Blossom & Bloom Ginseng + Biotin Volumizing -tuotteet, joissa on maltodekstriini, joka tekee tukasta runsaamman ja tuuheamman tuntuisen. 

Varmistan vielä takuttomuuden lisäämällä lapsen tukkaan pesun jälkeen jätettävää hoitoainetta. Suihkautan omaankin tukkaan pesun jälkeen tai hiusten sähköistyttyä Briogeo Rosarco Milk Reparative Leave-In Conditioning Sprayta.

Briogeon tuotteet ovat kampaamolaatua, joten niitä ei löydy markettien hyllyiltä. Niitä saa kuitenkin näppärästi tilattua esimerkiksi maahantuojan Nobe Beauty -nettikaupasta. Sieltä samasta siis, mistä Tangle Teezeritkin, Invisibobblet ja esimerkiksi maailman parhaat meikkisienet eli Beautyblenderit ja monia superhyviä K-Beauty-tuotteita kuten Tony Molya! Suosittelen käymään ostoksilla 🙂5 Comment

  1. Minä aina yllätyn, kun kuulen muiden pesevän shampoolla näin pienten lasten hiuksia! Meidän kohta 4-vuotiaalta ei ole vielä pesty hiuksia muulla kuin vedellä ja hiukset pysyy todella hyvässä kunnossa. En ole mikään kemikaalipaheksuja, joten ei shampoopesussa varmasti mitään suurempaa haittaakaan ole, vesipesu on vaan niin paljon helpompaa 😀

    1. Etkö käytä hoitoainettakaan? Siis ehdottomasti kannattaa pitää lapsen hiustenhoito mahd yksinkertaisena ja olisi ihanaa jos meidänkään pienen tukka ei takkuuntuisi, mutta meillä ei ole mitäään mahdollisuutta jättää ainakaan hoitoainetta pois. Tukkaa on ihan valtavasti ja se on sellaista laatua, että tosiaan takkuuntuu äärimmäisen helposti.

  2. Täytyy harventaa shampoo pesujen määrää. Olen kerran vkossa pessyt lapsen hiukset ”normishampoolla”. Mutta sitten taas täiden estoon olen käyttänyt pajunkuorishampoota 2 krt vkossa.. Käytän myös suihkutettavaa ainetta täiden estoon, niin onhan ne aineet jollakin saatava pois hiuksista ja päänahasta, en usko pelkän veden niitä poistavan.

  3. Hei, kysymykseni liittyy viime kesän Krakovan matkaanne. Miten järjestit vierailun Auschwitzissa? Jo etukäteen Suomessa vai vasta paikan päällä? Paljonko retkelle tuli hintaa (noin suunnilleen per henkilö)?

    1. Ostin sen Get Your Guide -palvelusta jo Suomesta ja se maksoi n. 80 e per henkilö 🙂 paikan päällä saa varmasti paljon edullisemminkin, mutta arvostan helppoutta 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.