Endometrioosiasiaa ja muut viikon kiinnostavimmat

Paras tuote

Tutustuin tovi sitten kiinnostavaan brittibrändiin UpCircle Beautyyn. Haastattelin sen perustajaa Anna Brightmania Luonnonkosmetiikkapäivillä ja sain samalla testiin brändin tuotteita. UpCirclen kaikki tuotteet perustuvat zero waste -ideologiaan ja kuorinta-aineiden kahvinpurut ovat esimerkiksi lontoolaiskahviloiden jätettä. Jos UpCirclen porukka ei keräisi kahvinpuruja kahviloista, ne mädäntyisivät kaatopaikoilla muovipusseissa. Kosmetiikkakäytössä ne huuhtoutuvat viemäriin ja hajoavat luonnollisesti. Kaiken lisäksi tuotteet vaikuttavat vielä todella hyviltä! Kasvo- ja vartalokuorinta jättää aivan ihanan öljyisen tunteen iholle pesun jälkeen, joten se on oivallinen esimerkiksi ennen itseruskettavan levittämistä. Myös kahviseerumi on todella hyvä: kun levitän sitä illalla, iho imee sen itseensä täysin yön aikana. Tässä ei ole kahvin tuoksua ollenkaan, vaan seerumi tuoksuu raikkaalta ruusulta!

Paras tapahtuma

Olimme Erikan kanssa MSD Animal Healthin järjestämässä koirateemaisessa tilaisuudessa, jossa eläinlääkäri Seppo Saari kertoi mielenkiintoisia juttuja punkeista. Meidän Dinolla ei jostain syystä oikeastaan koskaan ole punkkeja enkä ole siksi juuri joutunut pohtimaan, miten ehkäistä punkkien kiinnittymistä ennalta, mutta oli silti kiinnostavaa kuunnella Saarta! Punkkien levittämät taudit ovat nimittäin pelottavia, että kerään mielelläni kaiken mahdollisen tiedon noista pikkuhirviöistä. Saari muistutti, että punkkikausi kestää Suomessa toukokuusta syyskuuhun, eli saa olla varuillaan muutenkin kuin vain kesäkuukausina. Hän painotti myös, että punkki on tärkeä irrottaa tavalla tai toisella, millään pyörittämisen suunnalla ei ole väliä. Eikä punkkia voi tukehduttaa, joten kaikenmaailman voihin upottamiset on syytä unohtaa. Borrelioosia kantavat punkit tartuttivat tutkimuksessa taudin gerbiiliin vasta oltuaan kiinni 17 tuntia, joten jos punkin poistaa heti, ei taudista ole vaaraa. Saari kehui myös koirille tarkoitettuja punkkiestolääkityksiä, joten niitä kannattaa kyllä käyttää! Tärkeää on myös, että niitä käytetään koko pitkä punkkikausi.

Mentiin Rosanna Kuljun luo kuin pikkulapset ”saaks sitä silittää” -pyyntöjemme kanssa 😀 Meitä seuraa dallurakkaus varmasti ihan aina, koska perheen eka ja ainut koira oli Viivi-dallu <3 Oik. kuva Heini Pekkala.

Paras postaus

Stella Harasek julkaisi aivan äärimmäisen tärkeän postauksen sairastamastaan endometrioosista. En itsekään käsittänyt kuinka monimuotoisesta ja yleisestä sairaudesta on kyse, joten onneksi bongasin Stellan kirjoituksen. Järkyttävää, kuinka pitkään ja järjestelmällisesti tautia on vähätelty ja kuinka kauan diagnoosin saaminen voi kestää! Luulin itsekin, että endometrioosi todetaan ultralla, mutta Stellakin sai diagnoosinsa vasta magneettikuvauksen jälkeen, jonne hän joutui kirjaimellisesti itkemään itsensä. Onko liikaa vaadittu, että edes lääkärit tietäisivät, mitä endometrioosin diagnosoiminen vaatii? Toivottavasti Stellan ja muiden naisten tarinat levittävät tietoa niin paljon, että tautia alettaisiin tutkia enemmän ja etteivät naiset joutuisi enää tulevaisuudessa kärsimään ainakaan ilman diagnoosia.

Paras kirppislöytö

Löysin Fidalta Mini Rodinin pelikaanipaidan kahdella eurolla! Hinta selittyi pienillä tussitahroilla helmassa, mutta ne eivät haittaa – eipähän tarvitse itsekään niin varjella vaatetta. En tosin ole vielä kokeillut, purisiko jokin tuju pesuaine tahroihin.

2 Comment

  1. Hei kiitos tuhannesti linkkauksesta ja sanoistasi – ihanaa, että jaat tärkeää asiaa eteenpäin xxx

    1. Kiitos itsellesi upean kattavasta ja kiinnostavasta postauksesta <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.