3 x oikeasti helppo mutta näyttävä kampaus lapselle

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Beauty Import & Invisibobble – postaus sisältää mainoslinkkejä

Olen ollut vähän laiska tekemään kampauksia lapselle. Yleensä heitän tukan ponnarille, joka ränsistyy hoitopäivän aikana hapsottavaksi pehkoksi. Mummolasta lapsi puolestaan lähtee yleensä tukka viimeisen päälle sliipattuna ja letitettynä.

Pian päättyvä pipokausi on sekin asettanut rajoituksia tietynlaisille kampauksille. Kesällä voi onneksi taas käyttää enemmän mielikuvitustaan hiusten suhteen! Kannattaa myös opetella muutamat simppelit mutta kivat kampaukset, jotka on sitten helppo väkertää kiiressäkin.

Olen käyttänyt lapsen tukkaan mieluusti Invisibobble-hiuslenkkejä, jotka ovat hiukselle hellävaraisia, mutta pitävät ponnarit varmasti paikoillaan.
Kokonaan sileässä, kaapelimaisessa lenkissä ei ole metalliosia tai liitoskohtia, jotka vahingoittaisivat hiusta. Invisibobblen hellävaraisuuden pointti on myös siinä, että kun lenkki on hiuksissa, se jakaa paineen niin, ettei se kohdistu vain hiusten uloimpaan kerrokseen, kuten perinteisessä hiuslenkissä.

Lapsella olen tykännyt käyttää Kids-mallisia lenkkejä, jotka ovat vähän pienempiä kuin Original-lenkit, mutta isompia kuin Nanot. Ja niitä saa kivoissa väreissä! Omassa tukassa tykkään ehkä kaikista eniten Invisibobblen Slim-mallista, jossa kaapeli on originaalia tiiviimpää.

Uusin ihastukseni sekä itselleni että lapselle on Invisibobble Sprunchie eli hiusdonitsi, jonka sisällä on tuttu kaapelilenkki! Tykkään nykyisin hiusdonitsikampauksista ja näissä on se etu, että kaapelilenkki auttaa donitsia pysymään tukassa paremmin. Lisäksi näitä saa ihanassa leokuosissa! Niitä näkee nyt tosi monen vaikuttajan hiuksissa.

Todella käyttis hiuslenkki on myös pieni Basic-kumilenksu, jolla saa esimerkiksi pienet letit hyvin kiinni, vaikka kiinnitettävä osuus olisikin ihan ohut. Kumilenkissä on todella vahva pito. Näitä käytän usein lapsen lettikampauksissa!

Nyt aivan uusista uusin innovaatio on Invisibobble-pinni, nimeltään Waver. Siinäkään ei ole hiuksia raastavia metalliosia. Se lukitaan hiuksiin, joten se onkin kuin hiusklipsin ja pinnin yhdistelmä. En ole koskaan tykännyt tavallisista metallipinneistä, sillä tuntuu että niiden mukana lähtee aina tuppo hiuksia, mutta Waver on ihan äärimmäisen hellävarainen.

Tässä muutama idea oikeasti helppoihin mutta kuitenkin näyttävän näköisiin (lasten) kampauksiin. Mikään ei tietenkään estä tekemästä näitä aikuiselle!

Kiemuraletti

 1. Nosta hiukset ylös poninhännälle. Tähän käy hyvin Invisibobble Original tai vaikka Sprunchie kuten kuvassa.
 2. Jaa poninhäntä kahtia ja ala kieputtaa molempia osioita samaan suuntaan.
 3. Kierrä osioit sitten toistensa ympäri.
 4. Nypi lettiä muhkeammaksi ja kiinnitä hiukset latvasta Invisibobble Basic -hiuskumilenkillä. Voit siistiä lettiä kiinnittämällä letistä irtoilevia hiustupsuja pinnillä kiinni lettiin.

Kuplaponnari

 1. Aloita kiinnittämällä hiusten ylin osa hiuslenkillä. Tee osio niin, että se alkaa korvien yläpuolelta ja nousee jyrkästi kohti takaraivoa.
 2. Erota seuraavaksi toinen osio ensimmäisen alta. Ota mukaan ensimmäisen osion latvat ja kiinnitä kaikki yhteen uudella hiuslenkillä. Jatka tätä niin kauan kuin hiuksia riittää. Osiot voi kiinnittää vaikka Invisibobble Originaleilla, Kidseillä tai Nanoilla.
 3. Nypi hiuslenkkien väliin jäävää osiota pulleammaksi. Vedä hiuksia varovasti ylöspäin ja pidä samalla kiinni latvoista.

Minni-rusettinuttura

 1. Kiinnitä hiukset päälaelle poninhännän tavoin, mutta älä vedä poninhäntää lopuksi lenkin läpi vaan jätä hiukset lenkille niin, että latvat jäävät pään päälle. Tähän kannattaa käyttää Basic-lenkkiä.
 2. Erota lenkiksi jääneet hiukset sitten kahteen osaan.
 3. Vedä hiusten latvat kahteen osaan jaetun lenkin yli ja kiinnitä Waver-pinnillä taakse.
 4. Nypi vielä rusetiksi jääviä osioita kuohkeammiksi.

Millaisia kampauksia te suositte lapsilla?

PS. Lue näistä postauksista lisää lapsen hiustenhoidosta:

Lapsen eka kerta kampaajalla ja 5 vinkkiä takkutukan taltuttamiseen

Kuinka usein lapsen hiukset kannattaa pestä ja muita hiustenhoitovinkkejä

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.