Mulla on oma koti! Suunnitelmia sisustukseen

Tein toissapäivänä kaupat omasta kodistani. Tuntui ihan hullulta kävellä jälleen omilla avaimilla sisään asuntoon, joka oli oma koti monen vuoden ajan – monta vuotta sitten. Kahdeksan vuotta sitten lähdin tuosta asunnosta ja olo oli haikea. Muistan, kun itkin autossa kohti uutta kotiani.

Olin ihaillut Alppilassa sijaitsevaa asuntoa pitkään ennen kuin aikoinaan asuin siellä. Siellä asui ennen minua silloisen mieheni veli vaimoineen ja ”perimme” sen heiltä. Kun erosimme, jäin asumaan asuntoon yksin – vuokra oli niin pieni, että pystyin hyvin maksamaan sen yksinkin. Välillä samaisessa asunnossa kanssani asustivat ystäväni. Tuossa kämpässä koettiin niin monet ilot ja surut, erot ja ihastumiset, opiskelut ja työpaikat. Ikimuistoiset bileet.

Kun kahdeksan vuotta sitten lähdin tuosta asunnosta, Johanna muutti sinne miehensä kanssa. Edelleenkin sitä siis asutti lähipiirini, joten kävin asunnossa usein sen jälkeenkin, kun olin avaimeni luovuttanut. Johannan ja miehensä jälkeen siellä asui eräs heidän ystävänsä. Kunnes tuli putkiremontti – sen jälkeen asunto on ollut tyhjillään.

En tuntenut asunnon omistajaa ollenkaan. Kämppä vain sattui kulkemaan kaverilta kaverille. En koskaan edes nähnyt vuokranantajaani, kun vielä asuin tuossa asunnossa. Sitten sinä yhtenä kurjana päivänä etsin hänen numeronsa käsiini ja soitin. Ja sinä samana päivänä asunto oli mennyt välittäjälle. Muttei vielä markkinoille. Se oli jättimäinen onni, sillä kaupunkilaiskaksiota tuskin olisi tarvinnut kauaa kaupata ennen kuin joku olisi sen ostanut pois. Kuten kerroin, välittäjän hyvän idean ja omistajan hyväsydämisyyden ansiosta pystyin varaamaan asunnon, vaikka oma, kaukana kaupungista sijaitseva paritalokiinteistö oli vielä myymättä.

Ja nyt tuo rakas kaksio on minun, ihan virallisesti. Ja vitsit, minulla on suunnitelmia sen varalle! Keittiön laajennus, tammiparketti, seesteisen rauhallinen sisustus…

Ruokapöytä Ikea // yöpöytä Jotex // matto Zara Home // maalit Tikkurila // parketti Tarkett // valaisin Vitra

Asunnon seinät ovat puhtaan valkoiset mutta ajattelin maalata kaikki jollakin lämpimällä greigen sävyllä. Olohuoneen ja makuuhuoneen vähän eri sävyillä. Eikä mitään tehosteseiniä vaan kaikki seinät, jolloin kodista tulee ihana kotoisa pesä.

Laminaatti vaihtuu kerrankin ihan oikeaan, kunnon puuhun. Kaunis tammiparketti asennetaan parin viikon päästä.

Muistan, että tilaan sopii parhaiten pyöreä pöytä. Jos joku haluaa eroon omasta Ikean Docksta-pöydästä niin ostan!

Tuleva entinen kotini on tosi värikäs, mutta nyt kaipaan elämääni rauhallisia, luonnonläheisiä sävyjä ja materiaaleja. Nudea, beigeä ja valkoista. Pellavaa, rottinkia ja juuttia.

Lupaan julkaista heti kuvia asunnosta, kun on jotakin kuvattavaa!

2 Comment

  1. Ihanaa, että onni potkaisi sinua asuntoasioissa. Ja kyllä, innolla odotamme sisustuksen etenemistä uudessa kodissasi.

  2. Odotan myös innolla kuvia! Varsinkin miten sovitat lapsen ja oman tilasi kaksioon. Meillä myös muutto kaksioon lapsen kanssa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.