Sydänsurukurssi ja muut viime aikojen parhaat

Paras kirjalöytö

Lapsi on ollut viime aikoina hirveän kiinnostunut avaruudesta, sillä hän pääsi tovi sitten vierailemaan Heurekassa. Lupasin ostaa hänelle jonkin avaruudesta kertovan kirjan ja löysinkin Fidasta parilla eurolla avaruusaiheisen Disney-kirjan. Nauroimme siskon kanssa, kun Elli osasi kertoa meille asioita, joita emme itsekään tienneet. Että esimerkiksi Jupiterissa on suuri punainen pilkku. Olimme ihan äimänä kun huomasimme kirjasta, että sellainen siellä todellakin on. Myöhemmin Elli kysyi minulta, tiedänkö mikä se suuri punainen pilkku on. Sanoin, etten tiedä. Hän sitten kertoi, että se on myrsky. Piti taas katsoa kirjasta ja toden totta, tuo pilkku on siis valtava pyörremyrsky. Lapsen muistikapasiteetti jaksaa ihmetyttää joka päivä.

Paras ostos

Vastaani tuli somessa Doc Emilian eli rakkauslääkäri Emilia Vuorisalmen Toivu sydänsurusta -nettikurssi. Muistin, että eräs tuttavani kehui kovasti Vuorisalmen ajatuksia ja päätin tutustua niihin tarkemmin. En ole vielä käynyt koko kurssia läpi, mutta uskallan jo suositella sitä. Kurssilla käydään läpi todella kiinnostavaa rakkauden ja sydänsurujen biologiaa ja sitä, kuinka paljon eri hormonit ohjaavat meitä ihastuessamme, rakastuessamme ja silloin kun särjemme sydämemme. Kurssilla ohjataan hoitamaan särkynyttä sydäntä kannattavilla tavoilla ja selitetään myös, miksei kannata eron jälkeen rynnätä uuteen suhteeseen – se ei todella ole vain klisee vaan sillekin on ihan biologinen selitys.

Mikäli sydänsurut eivät ole sinulla ajankohtaisia eikä aikeissasi ole kurssille lähteä, suosittelen kuuntelemaan Emilian podcastin sydänsurujaksot. Ensimmäisessä Emilia ja evoluutiobiologi Markus Rantala selittävät sydänsuruja evoluutiobiologian näkökulmasta. Podcastissa on nyt julkaistu myös toinen sydänsuruja käsittelevä jakso.

Uusi podcast

Emilia Vuorisalmen podcastin lisäksi suosittelen uutta Hei Baby -podcastia, jota pitävät Ysistä viiteen -podista tuttu Vivian Nick ja hulvattomasta Tuplakääk-podista tuttu, hunajaääninen Kirsikka Simberg. Molemmat naisista ovat juuri nyt raskaana aika lailla samoilla viikoilla. On kiinnostavaa kuulla, mitä ensi kertaa lapsen saavat naiset ajattelevat raskaudesta, synnytyksestä ja äitiydestä.

Paras suunnitelma

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut painopeitoista ja pääsin viimein vähän testaamaan sellaista, kun äitini oli sellaisen hankkinut (kuvassa tosin siskoni, mutta olemme kuulemma käytännössä sama ihminen nyt, kun minäkin olen blondi). Mietin, että sellaisesta voisi olla hyötyä ahdistavassa elämäntilanteessa, joka vie unet. Ajattelin ostaa sellaisen uuteen asuntoon! Mietin myös, pitäisikö lapselle ostaa oma, sillä hän on usein hyvin rauhaton iltaisin, kun pitäisi mennä nukkumaan. Painopeitto voisi rauhoittaa.

Tajusin muuten myös, että haluaisin pellavalakanat. Ostin kerran sellaiset edullisesti ja ihmettelin, miksi kaikki hehkuttavat niitä. Nyt kun kokeilin äidin ihanan rapsakoita pellavalakanoita tajusin niiden ihanuuden. Äiti tosin oli ostanut nämä Viipurista, joten ihan samoja en taida saada ilman matkaa Venäjälle.

Paras sarja

Odotin suursuosikkini Big Little Lies -sarjan toista tuotantokautta malttamattomana ja nyt odotus on viimein päättynyt. Sarja on kaunis, siinä on kiinnostavia aiheita, siinä näyttelee itse Meryl Streep ja se on edelleen katsomisen arvoinen. Aivan ensimmäisen kauden upeuteen se ei kuitenkaan yllä, vai mitä mieltä olette? Odottelen, että meno vähän parantuu kauden edetessä…

Paras duuni

Päätin, etten pidä kesälomaa, sillä hommia riittää nyt niin paljon, että olisi hölmöä olla niitä ottamatta. Lomailen sitten, kun töitä on jossakin vaiheessa kenties taas vähän vähemmän. Toisaalta en koe edes tarvitsevani lomaa, sillä olen tehnyt niin pitkään niin rennolla otteella duunia, etten ole mitenkään kuormittunut.

Olen päässyt nyt kesällä kirjoittelemaan taas Iltalehteen ja täytyy linkata yksi mielipide, jonka sain sivuille kirjailla. Kehopositiivisuus on lempiaiheitani ja oli kiva päästä vähän ränttäämään siitä taas.

3 Comment

  1. Joku onkin sanonut, että työ on paras lääke, ilmeisesti moneenkin asiaan. Ja kesällä jaksaa jo valon takia jotain muutakin kuin hoitaa pelkän työn. Lomalla kannattaa mielestäni olla sitten kun muut ovat menneet töihin. Hinnatkin putoavat kummasti.

    1. Hei ihan totta!

  2. Nimetön says: Vastaa

    Kuinka aikaisin tuon sydänsuru-kurssin uskaltaa aloittaa? Melkoisen tuore ero käsillä. Tarve olisi tehdä ja käsitellä, mutta toisaalta huomaan ahdistuneena saavani helposti pienestäkin annoksesta liikaa informaatiota aina käsiteltäväksi. Joka päivä luen jotain, mutta vain vähän kerrallaan.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.