Me ollaan Lontoossa! Mitä täällä kuuluu tehdä?

Huomasitteko, miten onnistuin vastustamaan kiusausta nimetä postaus sillä kaikista kliseisimmällä tavalla 😀

Tulimme siis siskon kanssa tänne aamuvarhaisella ja tarkoituksemme on paitsi tutustua kaupunkiin myös toimia hoitajina vanhan tuttumme hauvalle.

Tarina tämän reissun takana ulottuu aina vuoteen 1996, jolloin tapasimme Gran Canarian reissulla mukavan perheen, johon kuului Erikan ikäinen tyttö. Erika kaverustui tähän tyttöön niin paljon, että he tapasivat joitakin kertoja Suomessakin. Itse löysin tämän tytön joskus reilut kymmenen vuotta myöhemmin Facebookista, mutta jäimme vain etäisiksi Facebook-tutuiksi.

Tänä vuonna kuitenkin tämän henkilön Face-päivitys nousi omaan feediini. Siinä hän etsi koiransa hoitajaa Lontoon kimppakämpälleen hänen itsensä vieraillessa Suomessa. Koska uuteen elämääni kuuluu hetkiin tarttumista, sanoin heti, että minä voin ilmoittautua koiranhoitajaksi. Ja niinpä olemme täällä nyt.

Olemme täällä neljä kokonaista päivää ja nyt kiinnostaisi tietää, onko jokin aivan erityinen must-juttu, joka täällä pitää ehdottomasti kokea. Menemme tietysti hoitokoiramme ehdoilla, mutta jonkin verran kuljemme varmasti myös ilman häntä. Haluaisin esimerkiksi itse käydä jossakin musikaalissa! Muutoin kävelemme ehkä vain semi-päämäärättömästi ympäriinsä, bongailemme kauniita rakennuksia, puistoja ja kivoja kahviloita.

KUVA: UNSPLASH.COM

5 Comment

 1. Voi ihanaa Lontoossa. Pidin aiemmin Lontoota rumana ja sekavana kaupunkina, jonne en kuuna päivän valkeana menisi. Vaan niinpä mieli muuttuu. Lontoossa voi vaan haahuilla, ajella kaksikerrosbussilla, käydä pubissa, istuskella puistoissa, tuijotella ylöspäin, shoppailla, katsella ihmisiä, ajella hassulla taksilla, jne. Pitäkää kivaa!

 2. Tervetuloa Lontooseen! Shoreditch on ainakin kivaa hipsteri-seutua liikkua idässä päin. Ja Sohossa on kiva vaeltaa jos on keskustassa. Keskustaa näkee kätevästi esim numeron 14 tai 19 double-decker linjoilta, mutta muuten suosittelen kävelyä enkä metroa keskustassa liikkumiseen.

  Jokiristeily esimerkiksi Westminsteristä Canary Wharffiin päin on kans kiva tapa nähdä kaupunkia ja voi olla kiva jos on kuuma päivä. Jos kuumuus ahdistaa, Westfield White City tai Statford tarjoaa kauppoja ja ruokapaikkoja, leffateatterin yms saman katon alla. Statfordista voi myös mennä palloilemaan Olympia
  puistoon.

  Mukavaa lomailua teille!

 3. Me käytiin katsomassa Lontoossa The Lion King -musikaali. Se oli mun elämän mieleenpainuvin kokemus! Jos se on vielä näkemättä ja Disney on sydäntä lähellä, niin suosittelen mitä lämpimimmin! Mä olin aivan tiloissa koko loppuillan sen jälkeen.

 4. Puistot on upeita Lontoossa ja Greenwich & Hampstead Heath niiden lisäksi. Musikaaleista kannattaa skipata ne ilmeisimmät – niihin ehtii myöhemminkin. Nyt pinnalla musikaaleista mm. 9 to 5, Come From Away, Waitress ja Hamilton. Lisäksi pitempään pyörineistä Book of Mormon. Erityisesti jos haluaa nauraa! Aivan hervoton!

 5. Lähdin just Lontoosta työmatkalta takaisin ja ehdin eilen illalla käydä katsomassa The Playhouse Theaterissa Fiddler on the Roof -musikaalin, joka oli aivan ihana! Ad hoc törmäsin teatteriin iltakävelyllä, kun oli hotellini lähellä. Liputkin olivat ihan ok-hintaisia (ainakin just ennen näytöstä ostettuna, parvelle pääsi noin 40£). Suosittelen siis Viulunsoittajaa 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.