Hyvää syntymäpäivää nelivuotiaani

Elli täytti eilen neljä ja juhlimme syntymäpäiviä täällä landekotona Harjavallassa. Elli sai itse päättää, mitä tehdään ja syödään. Kävimme kotieläintilalla ja uimassa rantasaunalla. Lounaaksi hän halusi spagettibolognesea (tein soijarouheesta) ja iltapalaksi dippivihanneksia ja popcornia. Leivoin myös pavlovan synttärikakuksi. Elli oli vähän huolissaan, kun hänen synttäreillään ei ollut ketään hänen kaveriaan, mutta vakuutin, että kaverit tulevat sitten erikseen järjestettäviin synttärijuhliin myöhemmin. Heinäkuun lapsille on vähän tylsä järjestää synttärijuhlia oikeiden syntymäpäivien aikaan, kun kaikki ovat lomalla eivätkä välttämättä ollenkaan lähimaillakaan. Pidämme siis kunnon pirskeet syksymmällä.

Uskomatonta, kuinka paljon tähän neljään vuoteen on mahtunut, vaikka tuntuukin, että vastahan se lapsi syntyi. Ajan nopeaa kulkua jaksaa aina hämmästellä, mutta kun vähän miettii, niin onhan tässä ollut kaikenlaista…

Ellin syntymän jälkeen olen suunnitellut upouutta kotia, muuttanut anoppilaan odottamaan kodin rakentumista, ollut äitiyslomalla, vanhempainvapaalla ja hoitovapaalla, palannut töihin ja irtisanoutunut, perustanut oman yrityksen ja tehnyt aika paljon töitä. Olen eronnut ja ostanut ensimmäisen oman kodin, remontoinut ja taas muuttanut. Olen tehnyt ikimuistoisia matkoja, ollut välillä tosi onnellinen ja välillä tosi onneton.

Synttärisankari itse puolestaan on tullut vuosien varrella enemmän ja enemmän omaksi itsekseen: herkäksi, empaattiseksi, iloiseksi, uteliaaksi innostuvaksi, sosiaaliseksi, musikaaliseksi, kielellisesti lahjakkaaksi, sopeutuvaiseksi ja kaikin puolin ihanaksi. Hän nauttii valtavasti monenlaisista leikeistä ja muiden lasten seurasta: kaverit alkavat olla jo tosi tärkeitä. Onneksi hän pääsee pian aloittamaan päiväkodin. Ja onneksi hän pääsee aloittamaan vieläpä kielikylpypäiväkodin, sillä hänen lahjansa eri kielten suhteen ovat tulleet tosi selviksi tässä lähikuukausien aikana. Hänestä tulee kaupunkilaistyttö ja uskon, että hän sopeutuu täysin kaupungin vilskeeseen…

Hyvää syntymäpäivää iloinen nelivuotiaani, en malta odottaa tulevia vuosia kanssasi <3

10 Comment

 1. Prinsessalle Oikein Paljon Onnea ja ihania kesäisiä päiviä.

 2. Kertoisitko vähän miten tuo kielellinen lahjakkuus on tullut esiin? Siis verrattuna muihin lapsiin? Olisi mielenkiintoista kuulla.

  1. Elli on aina käyttänyt kieltä ainakin omasta mielestäni huomiota herättävän hyvin: oppinut puhumaan nopeasti, käyttänyt esim monimutkaisia lauserakenteita jo aika pienenä ja käyttänyt muutenkin kieltä yllättävän soveltavasti ja monipuolisesti, imee itseensä ympärillä käytettyä kieltä kuin sieni. Hän oppii tosi nopeasti myös muita kieliä ja on selvästi tosi kiinnostunut muista kielistä. Tällä tavalla nyt ainakin 🙂

 3. tuutikki says: Vastaa

  Hei, onko sinun mahdollista ex-puolisoasi loukkaamatta avata syitä eroonne? Sellaisia asioita, joista voisi olla toisille hyotyä, vain onko liian aikaista tässä vaiheessa? Mieten vain, kun kuvailit joskus teitä hyväksi tiimiksi ja puolisoasi kallioksesi. Tarkoitus ei ole vääntää veistä haavassa vaan kysellä rakennusaineita ehjään parisuhteeseen tai ainakin, mitä voisi välttää.

 4. Onnea 4-vuotiaalle! Minun esikoinen täytti 4-vuotta 4 päivää ennen Elliä 😊
  Minun tyttöni oli myös huolissaan, että mikseivät kaverit tulleet syntymäpäiville. Vietetään myös niitä sitten syksymmällä, niin pääsee mahdollisimman moni mukaan. Ehkä ensi vuonna ymmärtää tämän järjestelyn jo vähän paremmin!

  1. Onnea toiselle! 🙂 <3 Kesän lapset joutuvat tosiaan usein varmaan siirtelemään synttärijuhliaan!

 5. Moi! Pakko kysyä, mikä lattia on tuo joka näkyy uusimmassa instakuvassasi? Aivan upea. Meillä juuri lattian pohdinta kesken. Toiveena olisi postaus myös muista valitsemistasi matskuista ja maaleista. 🙂

  1. Joo ehdottomasti kirjoitan ja lattiasta on tulossa itse asiassa oikein enemmänkin juttua! Lattia on Tarkettin tammiparketti (Shade-malliston Oak Cream White). Teen Tarkettin kanssa yhteistyötä 🙂

 6. Voi miten onkaan suloinen nelivuotias tässä. Onnea!

  1. Hän on 🙂 Kiitos!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.