Uuden vuoden suunnitelmia ja treenirakkautta

Monet naureskelevat uuden vuoden lupauksille, jotka unohtuvat pahimmassa tapauksessa jo vuoden ensimmäisellä viikolla. Vuodenvaihde on kuitenkin aika luonteva hetki aloittaa mikä tahansa elämänmuutos eikä uuden vuoden lupausten tekemisessä ole mitään pahaa tai naurettavaa (vaikka itsekin jaoin alla olevan meemin IG Storyssani). Tärkeintä on, että muuttaa elämäänsä, jos sellaiselle on tarvetta.

Uskon, että kaikenlaiset elämänmuutokset ovat mahdollisia, jos niitä vain oikeasti haluaa, tekee päätöksen ja pysyy niissä. Sellaiset epämääräiset pitäisi varmaan liikkua enemmän -lupaukset harvoin pitävät. Jos muutos ei lähde itsestä, omasta halusta ja vakaasta päätöksestä, se tuskin vie mihinkään. Ja mitä tarkempi päätös on, sen parempi. Jos haluat aloittaa liikunnallisemman elämäntavan, älä lupaa epämääräisesti, että liikut enemmän. Tee suunnitelma: koska treenaat ja miten. Aseta myös konkreettisia tavoitteita, joita kohti mennä.

Olen itse aloittanut paremmat elämäntavat aika monia kertoja, tammikuussa ja maanantaina, ja luisunut sitten taas pikku hiljaa vanhoihin pahoihin tapoihin. Lapsen saamisen jälkeen hukkasin ehkä itseni enkä osannut pitää itsestäni tarpeeksi hyvää huolta. ”Päätin” monesti, että nyt saa riittää, mutta päätökset eivät pitäneet. En vain muka löytänyt aikaa liikkumiselle, ja samalla ruokailurytmikin oli mitä sattui.

Eron aikana huomasin, että liikkuminen oli ainut keino, jolla pystyin itse vaikuttamaan mielialaani. Kun rehkin salilla, murheet unohtuivat tehokkaasti – endorfiinit ja niin pois päin. Treenin aikana ja sen jälkeen oli hyvä olo, vaikka elämässä myrskysi. Tajusin, kuinka tärkeää siitä elämäntavasta on pitää kiinni. Kun sain niin konkreettisen opetuksen liikkumisen mahtavasta voimasta, että sitä tuskin unohtaa enää koskaan. Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni ihan aidosti haluan lähteä salille ja hermostun, ellen pääse sinne. Aiemmin treenasin paljon pinnallisemmista syistä ja jouduin välillä ruoskimaan itseni liikkeelle.

Sitä elämänmuutosta ei siis tarvitse nyt näin vuoden ja vuosikymmenen vaihteessa tehdä, se on onneksi ollut jo pidempään meneillään! Sen sijaan olen miettinyt ainakin yhtä suurempaa tavoitetta tälle vuodelle.

Tänä vuonna lupaan keskittyä entistäkin tiiviimmin työhöni, johon myös tämä blogi kuuluu. Ehkä jopa uraani! Kevään vaikeiden aikojen jälkeen olenut kokenut jotenkin yllättävän vaikeaksi palata normaaliin postausrytmiin. Olen muutenkin pitänyt työtahdin aika maltillisena ja elänyt fiiliksen mukaan. Miettinyt, mitä oikeasti juuri nyt kaipaan ja tarvitsen. Syksyllä teki mieli ottaa iisisti ja ihmetellä uutta elämääni. Kun sitä parisuhteen peruskalliota ei olekaan enää ollut, on ollut aika jännä huomata, mihin sitä keskittyykään ja mitä kaipaa elämäänsä. Työ ja ura eivät olleet tarvelistan ykkösinä.

Nähdään siis täällä blogissa useammin kuin aiemmin! Keväällä on tiedossa jotain tosi jännittävää ja uutta, toivottavasti voin kertoa siitä teille pian!

Teittekö te uuden vuoden lupauksia?

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.