Pizzahimotus, alennuskosmetiikkaa ja muut viime aikojen parhaat

Pari positiivista asiaa koronteenissa: otin syksyllä asennetun uunin käyttöön ensimmäistä kertaa, koska teki mieli alkaa taas kokkailla. Uusi uunini on siis myös mikro, joten enpä ole mikroakaan käyttänyt kotona sitten heinäkuun. Ohjekirjan lukeminen on meikäläiselle niin vastenmielistä puuhaa, että olen mieluummin uunitta ja mikrotta puoli vuotta. Tekee mieli tituleerata itseäni prokrastinoinnin maailmanmestariksi.

Toinen positiivinen juttu on se, että on aikaa kaikkeen sellaiseen, johon muuten ei (muka) olisi. Olen esimerkiksi taas alkanut kuntouttaa vatsalihasten erkaumaani ja hoitaa ihoani oikein pieteetillä. POD eli suunympärysihottuma sai hyvässä kunnossa olevan ihoni taas kiukuttelemaan syksyllä, mutta nyt olen löytänyt kenties oikeanlaiset tuotteet iholleni. Alla siis parhaita purkkeja alessa ja muutakin viime aikojen parhaimmistoa.

Parhaat purkit (sis. mainoslinkkejä)

Huomasin, että Elevenillä on pääsiäistarjouksessa just lempparipurkkejani ja ajattelin vinkata niistä teille. Itse asiassa juuri tilasin näistä kahta, eli Holika Holikan 3 Seconds Starter Hyaluronic Acidia ja All Kill Cleansing Oilia. Tuo 3 seconds starter on ehdotomasti paras hoitoneste, jota olen kokeillut ja olen kehunut sitä täällä ennenkin. Tätä voi lisätä iholle monia kerroksia ja ihosta tulee ihanan pehmeä ja kostea.

Putsareiden suhteen olen nykyisin todella tarkka POD:n vuoksi. Olen huomannut monien muidenkin POD:sta kärsivien tapaan, että sulfaatillinen putsari ei sovi POD-iholle ollenkaan. Olenkin nyt käyttänyt sulfaatittomia korealaisia putsareita ja iho on selvästi rauhoittunut. Yksi suosikkini on tuo Holika Holikan All Kill Cleansing Oil, jonka nimi tosin on aika hämäävä. Se ei ole kaksoispuhdistuksessa käytettävä perinteinen puhdistusöljy vaan muuttuu vaahdoksi veden kanssa ja sopii ennemminkin heille (mulle!) joita tuo kaksoispuhdistus ei kiinnosta. Tämä siis puhdistaa tehokkaasti eikä ärsytä POD:ia ainakaan mulla!

Tsekkaa myös muut Elevenin pääsiäisalen purkit!

Paras resepti

Tämä on resepti, joka sai kaivamaan sen uunin käyttöohjeen esille ja jopa lukemaan sen. Kyseessä on siis Lainahöyhenissä-blogin Tiiun lehtikaalipizza. Ja sairaan hyväähän siitä tuli. Pohjasta vain tuli hiukan turhan paksu makuuni, täytyy jakaa seuraavaksi taikina kahdelle pellille.

Paras tyyppi

Musta on kuoriutunut viimeistään tässä korona-aikana todellinen Sanna Marin -fani. Olin itse asiassa aika vakuuttunut hänen kyvyistään jo silloin, kun näin klassikoksi muodostuneen Youtube-pätkän Tampereen raitiovaunuasiasta. Älykäs, asiallinen, tiukka, tyylikäs ja valovoimainen tyyppi. Ja vitsit sitä kylmien väreiden määrää, kun huomasin, kuinka huhtikuun Vogue hehkutti häntä. Olen sitä mieltä, että olemme täällä Suomessa todella hyvissä käsissä näin poikkeusaikana. Mulla on vankka luotto suomalaisiin viranomaisiin ja asiantuntijoihin.

Paras sarja

Joonas Nordman Show! Oon tykännyt miehen huumorista niin kauan kun hän on tehnyt uraa telkkarissa, joten aloin tietysti katsoa myös uutta talk show’taan. Joonas on todellakin Suomen Conan O’Brien, hänen huumorinsa on sopivassa suhteessa fiksua ja hömppää. Kahdessa ekassa jaksossa oli myös kiinnostavia vieraita kuten suuri suosikkini Erika Vikman sekä superhauskat Ville Myllyrinne ja Jenni Poikelus.

Aloin muuten katsoa suosituksesta myös Ylen Modernit miehet, joka kertoo hauskalla tavalla nykymiesten haasteista uudenlaisten paineiden alla. Yksi käsikirjoittajista on Pirjo Heikkilä, joten pakko olla priimaa! Suositus sillekin.

4 Comment

 1. Annukka says: Vastaa

  Heippa! Oletko saanut paikallistettua PODin aiheuttajan? Vaikka siihen kyllä voi vaikuttaa monikin tekijä. Itse sain PODin tuosta 3 seconds starter-hoitonesteestä mitä todennäköisimmin. On kyllä viheliäinen vaiva ja yllättävän yleinen, ja ihmisille toimivat eri keinot ja tuotteet sen taltuttamiseksi! Aurinkoa kevääseesi ja tsemppiä tähän eristykseen! 🙂

  1. Moikka! Voi kääks jos tuntuu että sait sen tuosta tuotteesta, itse olen epäillyt paria luonnonkosmetiikan tuotetta syyllisiksi. Ihotautilääkäri sanoi, että se alkaa yleensä syksyisin kun iho kuivuu. Vaiva on tosiaan todella yleinen mutta olen kuullut että tuo sulfaattien välttely olisi aika monella auttanut, esimerkiksi hammastahna kannattaa vaihtaa vaahtoamattomaan. Lisäksi koen, että mulla on tilannetta rauhoittanut otsonoitu oliiviöljy! Aurinkoa ja voimia myös sinne <3

   1. Ai niin ja mulla ei tuo hoitoneste ainakaan ole syyllinen, koska en käyttänyt sitä silloin kun podi alkoi. Lähinnä siitä syystä että tuote ehti loppua ja oli pitkään loppuun myyty enkä saanut sitä lisää.

    1. Annukka says: Vastaa

     Mullakin alkoi pari vuotta sitten juuri syksyllä. Tuntuu, että monella on ollut esimerkiksi stressiä elämässä ja sitten jonkun uuden tuotteen kokeilu, usein korealaisen kosmetiikan tai luonnonkosmetiikan, saa ihottuman puhkeamaan.

     Mutta jännä, miten erilaiset asiat ja tuotteet auttavat ihmisiä. Mulla esimerkiksi otsonoitu oliiviöljy pahentaa ihottumaa paljon. Mulla toimii parhaiten mahdollisimman herkän ihon tuotteet; puhun ihan hajusteettomista ja kevyistä tuotteista, ja esimerkiksi perusvoiteista 🙂 Olen kanssa huomannut, että sulfaatitottaman shampoon ja hoitoaineen käyttö rauhoittaa myös kasvoja.

     Jännä myös miten erilaisia ohjeita ihotautilääkärit antavat, esimerkiksi ihonhoitotuotteista. Oma ihotautilääkärini sanoi, että esimerkiksi kasvoveden ja hoitonesteen käyttö ei ole suositeltavaa. Sitten taas esimerkiksi kosmetologit ja muut ihonhoidon ammattilaiset vannovat niiden nimeen. Mutta tässä on kyllä huomattu, että jokaisen iho on ihan erilainen ja siihen sopii erilaiset tuotteet ja käytännöt.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.