Asuntomessut 2020

Tehän tiedätte, että olen varsinainen Asuntomessufani, kiertänyt melkein kaikki sitten Vantaan ja ollut yhtenä kesänä messujen parissa töissäkin. Tänä kesänä olenkin ollut jo kahdesti messuilla! Mikä muuten on näemmä ihan hyvä ratkaisu, sillä tajusin etten ensimmäisellä kerralla edes käynyt ihan joka kohteessa. Jos kiertää rauhassa, käy syömässä ja jätskillä välillä, ei jaksa eikä välttämättä ehdikään käydä ihan kaikkialla. Kävin siis aiemmin tässä kuussa messujen pressipäivillä ja eilen siskon ja miehensä kanssa vielä uudelleen. Näin konkarina voinkin listata suosikkikohteet, missä kannattaa ainakin käydä.

Finnlog Hetena

Tämä näyttävä CLT-talo on pohjaltaan täsmälleen sellainen kuin itse haluaisin, jos joskus rakentaisin rajattomalla budjetilla. Haluaisin nimenomaan yksikerroksisen talon atrium-pihalla. Talo on muutenkin tyyliltään, vaikkei niinkään sisustukseltaan sellainen kuin haluaisin: paljon rouheaa puu- ja betonipintaa.

HEVI kivitalo Lumitiikeri

Lumitiikeri taitaa olla sisustusvaikuttajien hehkuttamisen jälkeen messujen yleisestikin kiinnostavimpia kohteita. Laura Seppäsen sisustus on mieletön ja ehdottomasti messujen kaunein. Asuntomessuilla minua häiritsee usein aivan olemattomat sisustukset tyyliin yksi tuoli keskellä huonetta tuomassa mittakaavaa. Ilahdun siis joka kerta messukohteessa, jossa sisustukseen on oikeasti panostettu myös pienillä yksityiskohdilla. Ja Lumitiikerissä on. Jo kivitalo itsessään on todella kaunis kaarevine pintoineen. Musta keittiö luonnonkivitasolla on sekin aivan täydellinen.

Pikkupolku Retro

Tykkään luonnollisesti paljon messukohteista, jotka on sisustettu 2nd handilla, sisustanhan itsekin paljon kirppislöydöillä. Pikkupolku Retron kalustus on muun muassa vintage-liike Fargosta ja siinä on siksi sielua aivan eri tavalla kuin monissa muissa messukohteissa.

Villa Fortuna

Tätä kohdetta ei voi olla huomaamatta, se on arkkitehtuuriltaan niin näyttävä. Tässä kohteessa hihkuin kateuttani erityisesti spa-osastolla, missä oli uima-allas, jonka viereiset lasiovet aukevat kokonaa ulos sekä HÖYRYSAUNA, joka on ultimate-unelmani. Viihdyn kylpylöissä aina parhaiten höyrysaunoissa ja olen miettinyt, miksei näitä ole kenellekään kotona. No Villa Fortunan perheellä on…

Designtalo Puro

Purossa on kauniita materiaalivalintoja kylpyhuoneissa ja keittiössä sekä kaunis, vaalea, ajankohtainen sisustus.

Kastelli Kuori 115

Jos tykkään skandinaavisen vaaleasta harmoniasta, älä skippaa tätä kohdetta. Jos nyt rakentaisin, luulen että valitsisin juuri Kuori 115:n värimaailmaa ja materiaaleja, vaikka ihailenkin tummempia pintoja. Täällä oli myös tosi suloiset lastenhuoneet.

Jämerä Salmiakki

Okei tämä kohde ei ollut millään mittarilla oman makuni mukainen, mutta tämä on vain pakko nähdä! Jos muu messukohteet tuntuvat toinen toistaan samanaisilta tusinapakettitaloilta niin tämä on jotain aivan muuta. Täällä on oikeiden ihmisten oikeita tavaroita ja todella mielenkiintoisia sisustusratkaisuja, värejä ja yksityiskohtia.

Kiinnostaa rakentamisessa ja sisustamisessa:

Luonnolliset kivipinnat, sormipaneelit, suuret peilit, Woodion altaat, ristikkolasiseinät ja -ovet, terrakotta, aamiaiskaapit, kekseliäät säilytysratkaisut, tummat puupinnat ja -paneelit, suuret viherkasvit, erikoiset kaakelit…

1 Comment

  1. Niin upeita kaikki, että onneksi en käynyt, kun miltä se oma koti olisi sitten enää tuntunut.
    Ei vaiskaan, kyllä on kiva nähdä uusia ratkaisuja ja myös vanhoja, kuten puunvärin ja ylipäätään puun suosio sisustuksessa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.