Hyvää miestenpäivää! Toivomuksiani miehille

Oikein hyvää kansainvälistä miestenpäivää kaikille asianosaisille! Listasin juhlapäivän kunniaksi tulevaisuuden toiveitani miehiin ja tasa-arvoon liittyen.

♥ Kaikista eniten toivon, että pääsisimme ahtaiden sukupuoliroolien kurimuksesta. Toivon, että tulevaisuudessa yhä useampi tapa olla mies, on hyväksyttävä. Olipa luonteeltaan, ulkonäöltään tai seksuaaliselta suuntautumiseltaan mitä tahansa. Oli sitten cismies, transmies tai mitä ikinä. Erityisesti toivon, että tulevaisuudessa pojat ja miehet saisivat näyttää vapaammin tunteensa. Tämä on kaiken a ja o, aika moni paskuus maailmassa linkittyy nimenomaan sukupuoliroolien ahtauteen.

♥ Toivon myös, että ihmiset ymmärtäisivät, kuinka haitallista toksinen maskuliinisuus on. Pitäisi päästä siitä ajatuksesta, että sukupuolisensitiivisyyttä kannattavat ihmiset jotenkin vähättelisivät tietynlaista, perinteiseksi miellettyä miehisyyttä. Jos sukupuolisensitiivisyyden käsite on vielä vieras, suosittelen lukemaan Mamma rimpuilee -Lauran rautalankapostauksen. Ja muistamaan Sini Laitisen sanat toksisesta maskuliinisuudesta: se, ettei pidä homeisesta ruoasta, ei tarkoita ettei pitäisi ruoasta. Maskuliinisuudessa ei ole mitään vikaa, mutta toksisessa sellaisessa on. 

♥ Toivon, että tyttöjen ja poikien erot koulumenestyksessä saataisiin jollakin konstilla kurottua umpeen. Uskon, että tässäkin auttaisi sukupuoliroolien laventuminen. Se, että olisi yleisesti ok ja hienoa olla koulussa menestyvä poika. Tällä olisi vaikutusta myös muihin poikia vaivaaviin ongelmiin kuten syrjäytymiseen.

♥ Toivon, että vanhemmuus on tulevaisuudessa tasa-arvoisempaa. Ettei isiä alennettaisi äitien apulaisiksi ja ettei yksin isän oletusarvoinen tehtävä olisi perheen elättäminen. Toivon, että vielä lähitulevaisuudessa vanhempainvapaat olisivat Suomessa mallia 6+6+6, jolloin isälle korvamerkattaisiin puolen vuoden pätkä vanhempainvapaista. Siitä olisi hyötyä kaikille eikä vähiten isän ja lapsen väliselle suhteelle.

♥ Toivon, että asevelvollisuus uudistetaan koskemaan koko ikäluokkaa. Kannatan Vihreiden tavoitetta tasa-arvoisesta ja lopulta vapaaehtoisesta asepalveluksesta.

KUVA UNSPLASH.COM

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.